Sök

Oatly-rivalen Veg of lund skrotar målen efter svagt kvartal

Emma Källqvist, tillförordnad vd Veg of Lund. Foto. Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Skjuter vinsten på framtiden efter svagt kvartal.

Efter ett turbulent fjolår byter Veg of Lund strategi och siktar nu på att gå med vinst 2025, två år senare än tidigare prognos. Det skriver bolaget i den första kvartalsrapporten för i år.

I kvartalet gjorde Veg of Lund en nettoomsättning på 455 000 kronor, vilket kan jämföras med 84 000 kronor motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet landade på nära minus 18 miljoner kronor mot fjolårets -22,5 miljoner.

Förra året kantades av flera ledningsbyten i det skånska foodtech-bolaget. Vd:n Cecilia Lindwall, som tog över efter grundaren och storägaren Thomas Olander, lämnade efter bara ett halvår på posten efter en konflikt med styrelsen. 

Veg of Lunds vd lämnar efter bara ett halvår – oense om vägen framåt

Tillförordnade vd:n Emma Källqvist skriver i den dagsfärska rapporten att flera av bolagets gamla mål skrotas. Bolaget satsar nu på att i snabb takt kliva in på nya marknader via licenstagare. Nytt finansiellt mål är att Veg of Lund ska generera ett positivt rörelseresultat först 2025. Tidigare mål var en rörelsevinst 2023.  

”Med tydligare mål ska vi påskynda och bygga vidare på det gedigna arbete som vår organisation genomfört”, skriver Källqvist i vd-ordet. 

Läs mer