Sök

Purefun Group förvärvar Woo Me

Purefune-handel

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

På självaste Alla hjärtans dag klev e-handelsbolaget Purefun in på börsen. Sedan dess har man lagt mycket tid på att shoppa, man har bland annat köpt ett kalasbolag och ett varumärke för fritidskläder. 

Nu är det dags igen. Purefun har ingått avtal om att köpa e-handelsbolaget Woo Me. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen för aktierna skall erläggas genom emission av 1,2 miljoner aktier i Purefun samt en kontant köpeskilling om 2,5 miljoner kronor. Total köpeskilling är 30 miljoner kronor. Utspädningen blir cirka 10,7 procent.

Woo Me startade 2018 och är verksamma inom fyra marknader, varav Sverige är hemmamarknaden, för intimprodukter och underkläder. Bolaget har senaste verksamhetsåret haft en tillväxt på cirka 85 procent med positivt resultat. Omsättningen var 39 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021/2022.

”Det känns fantastiskt kul att välkomna Woo Me och grundarna Robert, Tobias och Marcus till Purefun Teamet. Grundarna är e-handelsveteraner med gedigen erfarenhet av att driva och utveckla snabbväxande e-handelsbutiker, de tillför otroligt mycket kunskap och erfarenhet när vi nu ska expandera och bygga en större e-handelsgrupp” säger Michael Ahlén, vd för Purefun Group, i en kommentar.

Purefun Group skriver att affären stärker bolaget inom området för sexuell hälsa. Bolaget uppger också att man stärker sig i övriga nordiska länder såsom Finland, Norge och Danmark.

Läs mer