Sök

Humble tar in 530 miljoner genom riktad nyemission

Humble GroupFoodtech

Simon Petrén, vd på Humble och Noel Abdayem, storägare i Humble.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Laddar kassan för nya köp.

Humble flaggade i sin kvartalsrapport för att de skulle fortsätta shoppa bolag för att bygga sin foodtech-jätte. Det dröjde inte länge från att rapporten släpptes i slutet av februari tills de slukade supermatsbolaget Go Superfoods för över 200 miljoner kronor. 

Men de är inte nöjda ännu. 

Under natten har bolaget tagit in 530 miljoner kronor i en nyemission. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattade 33,1 miljoner aktier som gick att teckna för 16 kronor styck. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 5,6 procent jämfört med senaste stängningskursen igår torsdag.

Investerarna i emissionen var både nya och befintliga institutionella investerare, däribland Ernström som tecknade för 200 miljoner kronor. Emissionen var övertecknad, enligt Humble.

Ernström-gruppen har en aktieportfölj värd cirka 2,5 miljarder och den inkluderar stora innehav i fastighetsbolaget Platzer, luftreningsbolaget Nederman samt nischbanken Collector.

"Vi är mycket glada och tacksamma över det intresse vi fått från både svenska och internationella institutionella investerare och att få välkomna Ernström som en aktiv aktieägare i Humble Group", säger Humbles vd Simon Petrén.

"Att Bolaget har förmågan att snabbt genomföra nyemissionen under det rådande marknadsklimatet är ett styrkebesked."

Utspädningen i emissionen är cirka 11,6 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Humble avser att använda emissionslikviden till att finansiera tillträden av tidigare kommunicerade förvärv, samt stödja tillväxtinitiativ vilket kommer ske främst genom ytterligare förvärv.

Läs mer