Sök

Annonssamarbete med Riddermark

Svenska Tesla-profilen om det nya blixtsnabba sättet att sälja bilen online: ”Framtidens bilaffär”

RiddermarkTesla

Kristofer Steneberg

En tungviktare inom Sveriges Tesla-community har hittat ett nytt, smidigt och digitalt sätt att sälja sin begagnade elbil. Och han är inte ensam. Konceptet har dragits igång av Riddermark Bil, som på kort tid blivit en Sveriges största leverantörer av begagnade Teslabilar.

”Den förra bilen jag sålde hanterades med mobilen och hämtades utanför mitt kontor. Jag  såg pengarna på kontot direkt”, säger Tom Sjötun, president i klubben Tesla Owners Club West Sweden.

Riddermarks nya digitala tjänst innebär att beställningen görs digitalt och att allt sker där säljaren befinner sig – en kund behöver egentligen inte förflytta sig alls.

”Det påminner om den service som Teslaägare får idag. Många Teslakunder identifierar sig som ”early adopters” och kräver den typen av service. Är du van vid att få den servicen gällande din bil känns det nog lite gammeldags att behöva göra annorlunda”, säger Tom Sjötun.

Föreläser om elbilar

Tom Sjötun är ett välkänt namn bland Teslaägare. Hans djupa engagemang kommer efter många mil i den amerikanska elbilen. Han har föreläst mycket om elbilar och syns flitigt både på nätet, på evenemang eller föreläsningar.

”Jag är president i klubben Tesla Owners West Sweden. Jag har kört 50 tusen Teslamil och har Elon Musk som stor förebild”, säger han.

Första gången som han använde tjänsten var det mest som ett test:

”Jag skulle sälja en bil och de var störst på begagnade bilar och hade en smidig tjänst. Jag bestämde mig för att ge det en chans. Det funkade väldigt bra och var superenkelt, inga konstigheter alls”, säger Tom Sjötun.

Enkelt för kunder som vill sälja

Kunderna som använder tjänsten är ofta bilägare som inte kan eller vill sälja tillbaka bilen dit den är köpt eller leasad. Och som inte heller kan eller vill sälja den på egen hand.

”Hämtning och betalning sker direkt – det är otroligt tryggt. Nu har jag sålt tre Teslor på samma sätt”, säger Tom Sjötun.

Allt går snabbt förutsatt att kunden är uppriktig med bilens skick. All administration tar Riddermark hand om. Affären sker snabbt, tryggt och enkelt. Tom Sjötun tycker att Teslaägare borde bli mer aktiva i det elbilscommunity som han är en bidragare till:

”Gå med i vår klubb TOWS. Vi har veckoträffar över hela landet. Vissa är med för att vi har bra rabatter hos samarbetspartners, andra för att de vill vara med i en klubb, eller vill vara med på aktiviteter och vissa för att de helt enkelt vill vara med och driva ny teknik. Vi är i framkant teknologiskt och tar just nu fram en egen app. Vi ska inom en snar framtid åka till Berlin för att gå på fabriksvisning. Vi är lika många killar och tjejer och det coola är att vi verkligen inte är en ”bilklubb” utan snarare en klubb för teknik och innovation”, säger Tom Sjötun.

Riddermark Bil levererar under 2022 fler Teslor till kunder än vad Tesla själva gör. Den som säljer får sin bil hämtad inom 24h och får betalt direkt.

Läs mer och få ett kostnadsfritt bud på din bil här.

Läs mer