Sök

Efter Campadres konkursbesked – nu avgår MBRS-chefen Niklas Ekdahl

CampadreMBRSe-handel

Niklas Ekdahl, avgående vd MBRS. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Den börsnoterade e-handelskoncernen MBRS, med flera kändisar i ägarlista, ansökte nyligen om konkurs för dotterbolaget Campadre.

Nu väljer gruppens vd Niclas Ekdahl att lämna sitt uppdrag efter bara drygt tre månader.

 

Varför Niclas Ekdahl avgår framgår inte av det pressmeddelande som MBRS skickade ut på onsdagsmorgonen. Där heter det kortfattat att “han meddelat sin avgång av personliga skäl”. Breakit har utan framgång sökt både Niclas Ekdahl och MBRS:s styrelseordförande Gustaf Öhrn under förmiddagen. 

MBRS är koncernnamnet på den grupp som uppstod efter flera samgående under hösten. Först förvärvade det börsnoterade We are spin Dye klädmärket Odd Molly. Därefter slogs bolaget ihop med kläd- och e-handelsgruppen Best of Brands. Därefter uppstod MBRS Group, noterat på NGM Nordic SME. 

Niclas Ekdahl var vd på Best of Brands, alltså en av de ingående pusselbitarna. Den tjänsten tillträdde han så sent som augusti 2021, enligt hans meritförteckning på Linkedin. Den visar för övrigt att ha, bland annat som chef över MTG:s Viaplay, har en bakgrund inom Kinnevik-sfären, vilket MBRS:s största ägare Pelle Törnberg också har (bland annat som vd för gratistidningen Metro). 

Niclas Ekdahl efterträds av Andreas Andrén som också är vd för We are spin Dye, det textilbolag som innehade börsplatsen innan MBRS skapades. 

Beskedet om vd-bytet kommer bara någon vecka efter beskedet om att den e-handelsbaserade shoppingplattformen Campadre är på väg att sättas i konkurs, ett dotterbolag som står för nästan 30 procent av gruppens samlade omsättning. Campadre, som grundades för cirka 13 år sedan, har haft det tufft på grund av pandemin, inflationen och Rysslands krig i Ukraina, var budskapet. 

MBRS ägs till 18 procent av ovan nämnda Pelle Törnberg. Högt upp i ägarlistan finns  många andra näringslivskändisar: Mikael Solberg (länge vd för klädkoncernen RNB), Torsten Jansson (vd och storägare i profil- och klädbolaget New Wave) samt fastighetsmagnaterna Rutger Arnhult och Ilija Batljan.

Läs mer