Sök

Nya mardrömssiffror för Desenio – tappar nästan en tredjedel

Desenioe-handelBörs

Fredrik Palm, vd Desenio. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Väggkonstbolaget Desenio har det fortsatt tufft.

Omsättningen fortsatte nedåt i snabb takt under det första kvartalet, visar rapporten.

Desenios färska delårsrapport visar att omsättningen under det första kvartalet uppgick till 288 miljoner kronor, en nedgång med nästan 29 procent från motsvarande period i fjol. 

"I början av det första kvartalet 2022 fortsatte det positiva momentum vi såg i försäljningen under andra halvan av Q4 2021, men uppgången dämpades i samband med Rysslands invasion av Ukraina", skriver Desenios vd Fredrik Palm i rapporten. 

"I slutet av kvartalet steg dock volymerna igen, men i en förändrad omvärld med lägre fokus på konsumtion medförde det en marknad med kortsiktiga investeringar i marknadsföring för att driva onlineförsäljning", forsätter han sin omvärldsbeskrivning. 

Stabilt

Affischbolagets marginal nästan halverades under period och rörelseresultatet landade därmed på 25 miljoner kronor, ner från drygt 67 miljoner januari-mars 2021. 

Trots den stora nedgången i både omsättning och resultat betecknar Fredrik Palm utvecklingen som "stabil". 

"Dessa siffror är inte imponerande men visar samtidigt att vår affärsmodell är hållbar, då vi är lönsamma även i svåra tider", skriver han också. 

Desenios aktie har mer eller mindre kollapsat efter notering för drygt ett år sedan. Förra våren handlades den tidvis över 100 kronor. På tisdagen stängde den en bit över 7 kronor. 

Läs mer