Sök

Footway fick in emissionspengar – men inte lika mycket som önskat

Footwaye-handelBörs

Daniel Mühlbach, vd Footway. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

E-handelsbolaget Footway får in nytt, friskt kapital.

Men inte lika mycket som önskat och nästan allt kom från aktörer som sedan tidigare lämnat förbindelser – ett tydligt tecken på att det blåsare snålare på kapitalmarknaden.

Totalt fick Footway, som numera även har verksamhet utanför sko- och sportbranschen, in cirka 127 miljoner kronor brutto, alltså före kostnader för att genomföra emissionen. Det motsvarar cirka 85 procent av de 150 miljoner bolaget hade siktat på. 

Av beloppet kom drygt 100 miljoner kronor från de aktörer som redan lämnat förbindelserna: fastighetsinvesteraren Rutger Arnhhult (Footways största ägare), Lennart Ågren (ensam ägare till Svea Bank) och bolaget Altocumulus som ingår i Axel Johnson-koncernen. 

“Det känns riktigt skönt att vi fick in närmare 130 miljoner kronor. Vi räknade inte med att landa högre än 100 miljoner givet den tuffa kapitalmarknaden. Men intresset var större än väntat vilket vi är tacksamma över”, skriver Footways vd Daniel Mühlbach i ett mejl till Breakit på måndagskvällen. 

Emissionen aviserades ursprungligen i början av februari. Bolaget hade nog på känn att det skulle bli tufft att få in önskat belopp – i slutet av mars gjordes villkoren i emissionen något mer attraktiva. 

Läs mer