Sök

Finanschefen lämnar Rugvista

Rugvistae-handel

Michael Lindskog, vd för RugVista

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

E-handlaren tappar sin finanschef.

Mattbolaget Rugvista har fallit 15 procent på börsen i år. I samband med bolagets senaste kvartalsrapport rapporterade e-handlaren att tillväxten avtagit jämfört med förra året. Kanske inte så konstigt med tanke på den superboost som e-handeln fick i samband med pandemin. 

Som lök på laxen tappar Rugvista nu också sin finanschef Henrik Bo Jørgensen som har beslutat att lämna. Han fortsätter dock i tjänsten fram till juli, enligt ett pressmeddelande.

"Jag är ledsen att Henrik lämnar och vill tacka honom för hans engagemang och insatser under sin tid på Rugvista. Vi önskar honom lycka till i fortsättningen", säger vd Michael Lindskog.

En rekryteringsprocess för att tillsätta en ny CFO påbörjas omedelbart.

Malmö-entreprenören Hossein Sadr startade Rugvista, då under namnet Carpetvista, för 16 år sedan och bolaget blev snabbt en av världens största matthandlare på nätet. Hossein Sadr är fortfarande en av storägarna med dryga 7 procent av aktiekapitalet.

Rugvista noterades i mars i fjol. Introduktionskursen låg på 125 kronor. Precis som många andra nynoteringar kring den tiden gick det bra inledningsvis, men blev betydligt tuffare mot slutet av 2021 och under början av 2022. På tisdagen stängde den strax över 100-lappen. Börsvärdet uppgå till 2,1 miljarder kronor. 

Läs mer