Sök

Apollo erbjuder sitt stöd i Elon Musks kamp om Twitter

Twitter

Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det stormar rejält kring Twitter efter Elon Musks bud i förra veckan.

Ett riskkapitalbolag erbjuder nu sitt stöd till Tesla-grunden i striden om bolaget.

Det har varit många turer sedan Teslas vd och grundare Elon Musk i förra veckan la ett bud på Twitter. Erbjudandet, värt cirka 43 miljarder dollar eller 410 miljarder kronor, har mottagits med skepsis, både av aktiemarknaden, bolagets ägare samt av Twitters styrelse. Styrelsen har hittills betraktat uttköpsförsöket som fientligt och försöker försvara bolaget genom ett så kallat “giftpiller”.

 

I det här fallet innebär det, grovt förenklat, att man kommer att försöka spä ut Elon Musks innehav genom att erbjuda nya aktier till de andra ägarna om Tesla-grundaren går över 15 procent. Det har under påskhelgen även kommit uppgifter om att Musks bud har satt stenen i rullning och att andra aktörer nu överväger att lansera konkurrerande bud, däribland riskkapitalbolaget Thoma Bravo som enligt Reuters har kontaktat Twitters styrelse.

 

Thomas Bravo ska enligt uppgifterna vilja samarbeta med styrelsen för att vinna kampen om bolaget. Men nu kan Elon Musk, vars förmögenhet till mycket stora delar är uppbunden i aktier i Tesla, få draghjälp. Riskkapitalbolaget Apollo Management vill också ha en del av kakan och erbjuder sitt stöd till Elon Musk eller någon annan aktör som vill förvärva Twitter, rapporterar Wall Street Journal. Elon Musks bud uppgår till 54:20 dollar per aktie. Aktien steg 7,5 procent på måndagen till 48:45 dollar. 

Läs mer