Sök

Min Doktor fyller kassan – tar in 120 miljoner från tidigare ägare

Min doktorNätläkare

Jonas Vig, vd, Min Doktor. Foto: Pressbild.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den svenska nätläkaren tar in ytterligare kapital. Apotek Hjärtat och Swedbank Roburs fond Ny Teknik fortsätter att investera.

Svenska Min Doktor var en av de första riktigt stora aktörerna inom digital vård, de som vi vanligtvis brukar kalla för nätläkarna. Bolaget grundades redan 2013 och 2020 omsatte Min Doktor 257,5 miljoner kronor och växte snabbt. 

Men satsningen har också kostat pengar. Förlusten låg samma år på 152,8 miljoner kronor. 

I slutet av 2020 tog Min Doktor också in 280 miljoner kronor i en runda där Swedbank Roburs fond Ny teknik investerade i bolaget. Bland de existerande ägarna som deltog i rundan fanns Apotek Hjärtat och riskkapitalbolaget EQT Ventures.

Nu visar färska handlingar från Bolagsverket att Min Doktor har tagit in ytterligare 120 miljoner kronor. De som går in med pengar är återigen Swedbank Robur Ny Teknik och Apotek Hjärtat. 

Breakit har sökt Min Doktors vd Jonas Vig, som via sms meddelar att det är en förlängning av den tidigare investeringen. 

Varför bolaget har tagit in pengar och vad de ska användas till har Jonas Vig inte svarat på i tid till den här publiceringen. 

När Swedbank Roburs fond Ny Teknik först investerade i Min Doktor 2020, sågs det som ett tecken på att nätläkaren kanske sneglade mot en börsnotering. 

När Di frågade Jonas Vig om bolagets eventuella börsplaner i samband med den investeringen nekade han däremot till att det var planen i närtid.

”Swedbank Robur Ny Teknik har möjlighet att ha en viss andel onoterade bolag i portföljen, så vi har inga omedelbara planer på att bli ett börsbolag. Just nu fokuserar vi enbart på att bygga vidare Min Doktor med hjälp av det här kapitaltillskottet”, sa han till tidningen då.

Handlingarna på Bolagsverket visar också att värderingen på bolaget, precis som i den tidigare rundan, ligger omkring 2 miljarder kronor. 

LÄS MER: Från heta... till tyst – vad hände med Engaging Care? (Vi har svaret)

Läs mer