Sök

Storytel får bakläxa av ägarna – nu görs optionsprogrammet om

StorytelLjudböcker

Storytel låser in nyckelanställda längre. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Storytels bakslag fortsätter. Nu vill ägarna att Storytel gör om sitt kommande optionsprogram så att det berör färre personer och gör “inlåsningarna” längre.

Breakit har i flera vändor skrivit om Storytels skakiga resa på både börs och i ledning de senaste månaderna. Nyckelpersoner har lämnat och under sista kvartalet dubblades förlusten.

Bakslagen fortsätter nu för det pressade bolaget. Nu slår nämligen Storytels storägare styrelsen på fingrarna. 

Enligt ett pressmeddelande föreslås det att personaloptionsprogrammet ska göras om. Läser man mellan raderna tycker ägarna att det hittills har varit alldeles för frikostigt.

Breakit har tittat närmare på vad detta innebär i praktiken.

Längre inlåsningar och färre utvalda

Flera punkter inom personaloptionsprogrammet kommer att förändras. Bland annat ska de prestationsbaserade ersättningarna i form av aktier och optioner för nyckelanställda omfatta en mindre krets framöver. Tuffare prestationskriterier införs och programmet ökar inlåsningsperioden från tre till fyra år. Ersättningsnivåerna ska dock samtidigt höjas för de som ingår i programmen.

Kommunikationschefen Dan Panas är förtegen när Breakit frågar om förändringarna. Han vill inte säga vad det innebär i praktiken eller vilka det påverkar.

“Jag varken kan eller vill spekulera i ett stämmobeslut. Det jag kan säga är att styrelsen i dialog med större aktieägare har lagt fram det här förslaget.”

310 anställda och konsulter inom Storytels affärsområde “Streaming” omfattas av det nya programmet, enligt dokumenten.

Beslut i frågorna ska tas på bolagsstämman den 4:e maj.

Läs mer