Sök

Polestar stoppar kunderna – tar inte emot beställningar

PolestarFordon

Thomas Ingenlath, vd Polestar. På hemsidan möts kunderna av informationen att bolaget stängt för nya ordrar. Foto: Press/Faksimil

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Det råder elbilsboom i Sverige och det får konsekvenser.

Polestar tar inte längre emot nya beställning på grund av trycket.

Beställningsstoppet gäller på flera marknader. Utöver Sverige handlar det bland annat om Norge, Nederländerna och Tyskland, rapporterar branschtidningen Carup

“Vi har högt tryck på beställningar så vi har behövt pausa några veckor,” säger Polestars kundtjänst till Carup och uppmanar potentiella kunder att skriva upp sig på en kölista. 

Polestar, som ägs till hälften av Volvo Cars och som snart ska börsnoteras via ett så kallat spac-bolag, hänvisar köpsugna kunder även till sortimentet med begagnade fordon. 

"Vi ser väldigt hög efterfrågan på Polestar 2, högre än förväntad, och har därför varit tvungna att tillfälligt pausa nya beställningar av kundkonfigurerade bilar", kommenterar John Eriksson på Polestars PR-avdelning.

Han fortsätter:

"Vi kommer att öppna igen för nya beställningar i Sverige under de kommande dagarna den här veckan. När vi väl har öppnat för nya beställningar räknar vi med leverans av nya kundkonfigurerade bilar från september i år."

Om stoppet bara beror på hög efterfrågan, eller om brist på komponenter, exempelvis halvledare, framgår inte. Polestars pressavdelning vill inte svara Carups frågor om vad stoppet konkret beror på. 

Det svenskkopplade elbilsbolaget har en modell i sitt utbud – Polestar 2. I fjol sålde bolaget 29.000 bilar, en siffra som ska tiofaldigas år 2025, enligt bolagets mål. 

Läs mer