Sök

Bzzt och Tier blir sambos – siktar på att flytta ihop i 40 städer

BzztTier

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ska skapa hubbar för flera mobilitetstjänster över hela Norden.

Att hitta lokaler som passar bolagen som driver olika mobilitetslösningar, som elcyklar, elsparkcyklar eller eldrivna poddar är inte alltid lätt.

Det menar iallafall Bzzt och Tier som nu slår ihop sig och ska starta hubbar där företag inom branschen kan dela på lokaler, utrustning och laddning.

"Vår idé går ut på att samla en massa hållbar infrastruktur under ett och samma tak", säger Jonathan Lannö, affärsutvecklingschef på Bzzt.

"Både små och stora bolag kan tjäna på att dela ytor för fordon."

I framtiden tänker bolagen att det också skulle gå att göra plats för spökkök, hyperlokala minilaget för e-handel och pop-up showrooms på hubbarna. 

"Jag ser fantastiska möjligheter och intresset är påtagligt", säger Jonathan Lannö

Bzzt och Tier tror att det finns många bolag med liknande behov och när städer stramar åt regleringarna allt mer (exempelvis i Stockholm) så blir en smartare samverkan en konkurrensfördel. 

"När fastighetsägarna inte kan svara upp mot behoven tillräckligt snabbt får vi försöka hitta egna lösningar", Lukas Samuelsson, General Manager Nordics på Tier.

"Vårt koncept med mobilitetshubbar erbjuder möjligheter som inte finns idag, och som många olika typer av bolag kommer att kunna dra fördel av".

Rent konkret har Tier och Bzzt tecknat en avsiktsförklaring med syfte att samnyttja lokaler, laddning och utrustning, och att vidareutveckla konceptet med mobilitetshubbar. Bolagen tror att samarbetet har potential att inom ett par år omfatta ett 40-tal städer i Norden.

Läs mer