Sök

Hemply Balance meddelar om framsteg på CBD-marknaden

Hemply Balance

Hemply Balance styrelseordförande Pingis Berg-Hadenius.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Milstolpe för Pingis Berg-Hadenius CBD-bolag.

Hälsokostbolaget Hemply Balance meddelar om en milstolpe för livsmedelsprodukter som innehåller cannabidiol (CBD) i Storbritannien. Förra veckan publicerade Food Standard Agency sin lista av livsmedelsprodukter innehållande just CBD.

FSA, som ansvarar för livsmedelssäkerhet och hygien i England och Wales, genomgår en process och utvärderar huruvida CBD-produkter skall klassas som ett så kallat godkänt nytt livsmedel, och därmed kunna saluföras som ett livsmedel i England och Wales. Under 2019 fick CBD-produkter livsmedelsstatus i Storbritannien.

Även processen för att CBD ska bli godkänt som nytt livsmedel inom hela EU fortgår, skriver bolaget.

”Vi ser väldigt positivt på detta framsteg i Storbritannien. En mer reglerad CBD-marknad med tydligare regleringar och hårdare krav på leverantörer kommer gynna oss som bolag, samtidigt som mindre seriösa aktörer kommer få det allt besvärligare att bedriva sin affär", kommenterar Jonas Lenne, vd Hemply Balance.

Han fortsätter:

"Förhoppningen är att liknande framsteg sker på EU-nivå inom snar framtid, vilket välkomnas då vi som bolag kontinuerligt säkrar våra samarbeten med bolagets leverantörer”.

Läs mer