Sök

Efter Breakits avslöjande: Orderhero återkallar ansökan om notering

OrderherofintechBörs

Aleksandar Goga och Anette Bodenfors, Orderhero. Foto: Press/TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Orderhero tänker om och lägger sin börsnotering på is.

Beskedet kommer efter Breakits avslöjande om att bolaget produkter inte följer Skatteverkets föreskifter.

Idag måndag löpte teckningsperioden egentligen ut och första handelsdagen var satt till den 21 april. Men någon premiär blir det inte, åtminstone inte nu. 

“Styrelsen har efter noga övervägande bestämt att Orderhero skall skjuta upp noteringen med anledning av nya och ändrade besked från Skatteverket”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på måndagen. 

Orderhero avser att återuppta sin noteringsansökan i ett senare skede och det har bolaget meddelat First North. 

I förra veckan meddelade bolaget att ledningen är i dialog med leverantörer av kassasystem för att ta fram de tekniska integrationer som i praktiken krävs enligt regelverket.

“Förhandlingar med flera av marknadens ledande kassasystem befinner sig just nu i det absoluta slutskedet och Orderhero kommer att säkerställa den för bolaget, och för kunderna, bästa och mest effektiva lösningen”, skriver bolaget utan att ge någon bedömning om när en sådan lösningen är redo att presenteras. 

Den 24 mars kunder Breakit avslöja att Skatteverket hade invändningar mot hur system för Expresskassa användes, bland annat hos Orderheros kund Holy Green.  Idag måndag ställde undertecknad frågan om Orderhero verkligen är redo att bli ett noterat bolag

LÄS MER: Analys – "Det här bolaget har inte på börsen att göra"

Läs mer