Sök

Så mycket fick Jonas Tellander när han lämnade Storytel

StorytelLjudböcker

Jonas Tellander, grundare och före detta vd för Storytel. Foto: Anders Wiklund/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Men fick han sparken eller inte?

Det händer mycket på den svenska ljudboksjätten Storytel. Först slutade styrelseordföranden Stefan Blom efter bara ett par månader och sen lämnade grundaren Jonas Tellander vd-posten, vice-vd Ingrid Bojner klev in i rollen som interim vd.

Om Jonas Tellander lämnade frivilligt eller inte har inte riktigt retts ut men nu kan Dagens Industri avslöja att han iallafall inte lämnade lottlös. 

Enligt årsredovisningen får Jonas Tellander 4,2 miljoner plus pensions- och semesterersättning på 2,1 miljoner. Vad som däremot inte avslöjas är om han gick frivilligt eller inte. Istället skriver Storytel att avgångsvederlaget betalas ut oavsett om han har sagt upp sig eller om han får sparken. Det framgår också att avtalet upprättades under 2022. 

Förutom att det har varit stor omsättning både i styrelsen och på vd-posten har Storytel också bommat flera och prognoser och tvingas skriva ner dem. Under det sista kvartalet dubblades förlusten.

Förra veckan kunde vi också avslöja att runt 100 personer tvingas lämna Storytel i ett stort varsel. 

I en analys i samband med att Jonas Tellander lämnade vd-posten skrev Breakits Martin Hävner att allt började förändras hos Storytel när EQT klev in som ny storägare.

Läs mer