Sök

Carl Pei hade mardrömmar när ingen ville investera — sen fick han in 700 miljoner: “Nu måste vi leverera”

NothingMobiltelefoner

Carl Pei, grundare och vd Nothing.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Men pressen har inte släppt på den handelsavhoppande entreprenören Carl Pei.

Den Svensk-kinesiske entreprenören Carl Pei har tidigare gjort sig ett namn som medgrundare till mobilutmanaren Oneplus under moderbolaget Oppo – innan han hoppade av bolaget under 2020. Kort därefter meddelade han sin alldeles egna satsning, storsatsningen Nothing.

Ett och ett halvt år senare har Nothing 200 anställda och nyligen tog bolaget in 700 miljoner kronor (totalt 1,4 miljarder sedan start) för att utmana jättar som Apple och Samsung med en helt ny mobiltelefon.

Men en helt lugn segling har det inte varit för Carl Pei. I en intervju med Di berättar han om oron under den senaste nyemissionen.

”Under några veckor kunde jag inte ens sova. Det var ingen som ville investera. Då hade jag mardrömmar om att jag stod framför personalen och höll tal om att det var dags att lägga ner bolaget”, säger han till tidningen.

Investerarna dök till slut ändå upp. Bland aktörerna som har stoppat in pengar i Nothing finns exempelvis EQT Ventures, C Ventures och Google Ventures men även profiler som Twitch-medgrundaren Kevin Lin, Reddit-grundaren Steve Huffman, Izettle-grundaren Jacob de Geer och Truecaller-veteranen Kim Fai Kok.

Men pressen finns fortfarande kvar hos Carl Pei som på frågan om han kan slappna av nu svarar:

”Nej, nu måste vi leverera telefonen. Allt hänger på det. Om telefonen går bra – då är vi i en ny fas.”

Så sent som igår eftermiddag visade Nothing upp den mobiltelefon som bolaget planerar att utmana jättarna med. Det kan ni läsa mer om här.

Läs mer