Sök

Carl Peis Nothing tar in 700 miljoner kronor – förväntas satsa på ny smartphone

Nothingriskkapital

Carl Pei, grundare och vd Nothing.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Oneplus-grundaren Carl Pei plockar nu in 700 miljoner kronor till sitt nya techbolag Nothing.

Förra året lanserade bolaget sin första produkt, de trådlösa hörlurarna ear (1).

Nu pekar det allra mesta på att det nya kapitalet ska gå till lanseringen av bolagets första smartphone.

Teknikbolaget Nothing drog igång i början av 2021 under väldigt uppmärksammade former i den globala tech-sfären. Bakom bolaget står svensk-kinesiske Carl Pei, mest känd för att ha byggt upp mobilföretaget Oneplus.

Visionen när Nothing grundades var att bygga ett hårdvarubolag som på sikt skulle utmana stora jättar som Apple och Samsung med unik design och “prisvärd” kvalitet. 

I augusti förra året släppte bolaget sin första produkt, de trådlösa hörlurarna “ear (1)”. Över 400.000 exemplar uppges ha sålts under det första halvåret. 

Nu står det klart att bolaget fyller kassan med ytterligare 700 miljoner kronor, i en B-runda som leddes av riskkapitalbolagen EQT Ventures och C Ventures. Den nya påfyllningen kommer mindre än ett halvår efter bolagets A-runda på 400 miljoner kronor. 

“Vi är väldigt nöjda med att stödja Nothing i den här nya investeringsrundan. Konsumentteknik-industrin har dominerats av samma stora spelare som ger kunderna oinsperande produkter under alldeles för lång tid. Nothing representerar en ny och ljus framtid genom att kombinera innovativ design med koldioxidneutralitet och en framåtanda som hjälper oss att på nytt tänka på hur vi använder och använder teknik”, säger Ted Persson, partner på EQT Ventures.

Totalt har Nothing nu tagit in knappt 1,5 miljarder kronor på lite mer än ett år. Bland de tidigare investerarna finns bland annat Googles riskkapitalbolag GV, Reddit-grundaren Steve Huffman, dj-duon Axwell Ingrosso och Zettle-grundaren Jacob de Geer.

Förväntas lansera smartphone i mars

Bolaget skriver nu i ett pressmeddelande att man har ett digitalt event den 23 mars på sin hemsida, där där det allra mesta alltså tyder på att bolaget ska lansera en smartphone

Ryktena uppstod efter att bilder läckte från när Carl Pei visade upp en smartphone för flera toppchefer i industrin på en teknikmässa i Barcelona. Enligt källor till nyhetssajten Techcrunch ska bolaget ha jobbat på telefonen i över ett år.

“Med den här finansieringsrundan har vi tillräckligt med bränsle för att realisera den nästa fasen i vår vision av att skapa en sömlös digital framtid. Jag är tacksam för allt stöd från vårt community och våra investerare. Vårt första år var uppvärmning och vi längtar efter att avslöja vad Nothing just nu bygger på vårt kommande event”, säger Carl Pei, bolagets vd och medgrundare. 

Carl Pei studerade på Handelshögskolan i Stockholm men hoppade av utbildningen när det var dags att skriva kandidatuppsats. 

“De första tre åren nämndes Kina noll gånger, techbolagen nämndes noll gånger och vi lärde oss inget om e-handel”, sa Carl Pei till Breakit 2018. 

Läs mer