Sök

"Säg inte grattis" – så uppmärksammar tech-Sverige internationella kvinnodagen

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tech-profilerna uppmärksammar internationella kvinnodagen – med allt från hyllningar, till uppmaningar.

Förra året minskade antalet kvinnliga börs-vd:s enligt en undersökning från DI. Men en av de som gjorde debut och verkligen skänkte stjärnglansen åt börsen var Pernilla Nyrensten och Revolutionrace.

I mitten av juni gick Revolutionrace in på börsen och Pernilla Nyrensten blev historisk som den första kvinnliga grundaren och vd:n som tog sitt bolag till börsen. På internationella kvinnodagen hyllar hon sina hjältar på Linkedin. Och det är en rejäl spännvid från Pippi Långstrump till Kim Kardashian.

Entreprenören Jessica Löfström lyfter fram Sveriges första kvinnliga statsminister Magdalena Andersson idag. 

"Henne ska jag tänka extra mycket på idag", skriver hon i ett inlägg på Instagram som bland annat har gillats av den före moderate partisekreteraren Per Schlingmann.

Sniph-grundaren Tara Derekshan lyfter fram att världen skulle se väldigt annorlunda ut om det var fler kvinnor i toppen.

"Slowly getting there. But until then, keep going sister - the world needs you more than ever!"

Profilen Linda Häggkvist som ligger bakom Wangari lyfter kvinnor i sin närhet.

"Starka på varsitt håll men starkare tillsammans skriver hon på Instagram och radar upp ett gäng kvinnor som betytt extra mycket för henne.

Anna Kinberg Batra, tidigare partiledare för Moderaterna och nu bland annat startup-investerare påminner om att inte gratta på internationella kvinnodagen. Men hon är villig att göra ett undantag.

I ett långt inlägg på Linkedin diskuterar den före detta Readly-vd:n Maria Hedengren situationen för kvinnor i världen och näringslivet.

"Låt oss alla tillbringa en stund idag med vördnad för alla kvinnor som kämpar, i Ryssland, i Ukraina och i alla delar av världen, för vår lika rätt till bröd och fred" avslutar hon sitt inlägg.

Jenny Keisu, vd på elbåtsbolaget Xshore, påpekar fördelen med att ha kvinnor i toppen på bolaget (50 procent av styrelsen i bolaget är kvinnor).

"Vi anställer inte kvinnor för att de är kvinnor, vi är övertygade om att vår främsta konkurrensfördel kan komma från ett verkligt mångsidigt team och en inkluderande kultur", skriver hon på Linkedin.

Läs mer