Sök

Annonssamarbete med Breakit

Tech-veteranen Tuva Palm moderator för Breakit CPOs in tech – boka din plats nu

CPOs in technätverk

Tuva Palm, ny moderator för Breakit CPOs in tech.

Linnerstam

Tuva Palm, en av tech-Sveriges största tungviktare inom produktområdet, är klar som moderator för Breakits nya nätverk CPOs in tech. Det finns fortfarande platser kvar – haka på!

Tuva Palm har en lång bakgrund inom produktområdet och har haft ledande befattningar på bland annat Nordnet, Klarna och Oracle. Idag är hon investerare, styrelseproffs, jobbar med förvärv på Utopia Music – och hon är ny moderator för Breakits nätverk CPOs in tech!

Vi ställde fyra snabba frågor till Tuva Palm inför starten av nätverket (som drar igång snart – boka din plats nu!)

Tuva, vad tycker du är det mest givande i rollen som CPO? 

"Jag älskar mötet mellan kunden, affären och tekniken. Och när man hittar en lösning som skapar en win-win: skalbar teknik som både löser kundproblem och generar värde för både kunden och bolaget."

"Sedan handlar det mycket om att ha ett holistiskt perspektiv över den eller de produkter som når kunden, att sätta en övergripande strategi och säkerställa att de olika delarna som byggs upp från olika produktteam bildar en helhet som både hänger ihop och blir förståeligt för kunden. En annan givande sida av CPO-rollen är att du naturligt blir en nyckelperson för bolagets tillväxtstrategi."

Vad hade du önskat att du visste i början av din karriär som du vet idag?

"Jag hade nog sagt åt mig själv att programmera i fem år till, för att det varit roligt och för att det är svårt att gå tillbaka till utveckling när du väl blivit en del av management. Men ett mer generellt råd är kanske att inte ha så bråttom, det är oftast bäst att skynda långsamt och ta sig tid att förstå kunden, tekniken och affären mer grundligt. Jag minns att jag gick en chefsutbildning tidigt 2000-tal där föreläsaren hävdade att man inte blir en bra chef förrän efter 40. Då tyckte jag att det lät vansinnigt, nu ser jag en poäng i det."

Du har en lucka på 30 minuter, var lägger du ditt fokus för att maximera utväxling på produkten?

"Oj, vilken rolig fråga! Svaret beror på i vilken fas det bolag jag jobbar på är i. Men nu skulle jag testa produkten ur ett nytt perspektiv, eller pröva en ny feature, och skicka tillbaka en massa feedback till teamen. Det är så viktigt att man konsumerar sin egen produkt, och är en expert på hur produkten fungerar. Kundinsikter i form av intervjuer eller data på hur de verkligen agerar med produkten ska ses som ett hjälpmedel snarare än en 'beställning' från kunden. Ett framgångsrikt produktchefsskap handlar om att ha en egen känsla och uppfattning om produkten."

Vad är dina förväntningar som moderator i Breakit CPOs in tech och vad ser du mest fram emot? 

"Mina förväntningar är mycket stora, och jag har ju dessutom en drömposition där jag inte bara att är en del av nätverket utan också kan ställa frågor till de väldigt inspirerande och relevanta föreläsarna på scen! Det ska bli jätteroligt! Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer av både nätverksdeltagare och föreläsare. Sedan ser jag fram emot att träffa både nya och gamla vänner, och prata om ett av mina favoritämnen: produktutveckling!"

Nätverket kickar igång den 25 mars – säkra din plats nu!

Läs mer