Sök

Purefun Group köper e-handelsbutiken Roligaprylar

Purefune-handel

Grundarna Michael och Catharina Ahlén.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Gör nytt uppköp.

I mitten av februari klev e-handelsbolaget Purefun, som bland annat ligger bakom sajten vuxen.se in på börsen. Bolaget har haft en tuff resa, likt många andra e-handelsbolag på den fallande börsen, och har tappat nästan 25 procent sedan noteringen. 

Inför noteringen gick vd Michael Ahlén ut med att de var på jakt efter att bredda sig och köpa flera mindre e-handelsbolag. Och han har inte legat på latsidan. Först köptes varumärket Mighty Solo och bara någon vecka senare köpte man Kalasbolaget.

Ahlén verkar ha fått smak på roliga saker för nu gör Purefun ett inkråmsförvärv av e-handelsbutiken Roligaprylar som säljer (du gissade rätt) roliga prylar, presenter och merchandise. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"När vi fick möjlighet att ta över den ikoniska butiken RoligaPrylar tvekade vi inte, den kompletterar vår aviserade satsning inom kalas och festkategorin mycket väl med flera synergier och överlappande sortiment", säger vd Michael Ahlén.

"Roligaprylar är ett starkt varumärke inom sin nisch och jag ser fram emot att ta tillbaka Roligaprylar till tidigare omsättningstoppar och högre på den nya resan tillsammans med resten av vårt team."

Roligaprylar planeras vara integrerad på Purefuns e-handelsplattform i tredje kvartalet. Roligaprylar kommer integreras i övrig infrastruktur såsom lager, logistik, kundtjänst och digital marknadsföring.

Förvärvet sker genom ett inkråmsavtal där Purefun tar över varumärke, domäner, leverantörskontakter, e-handelsbutik samt varulager. Förvärvet finansieras genom egen kassa. Förvärvet förväntas slutföras den 31 mars.

Inget pris uppges i pressmeddelandet.

Läs mer