Sök

Paypal stoppar all verksamhet i Ryssland

PaypalRysslandUkraina

Foto: AP Photo/Jeff Chiu.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Tidigare i veckan slutade Paypal att ta emot nya kunder från Ryssland. Nu meddelar bolaget att de stoppar all sin verksamhet i landet.

Betaljätten Paypal kommer att pausa all sin verksamhet i Ryssland. Det framgår av ett brev till Ukrainas regering från Paypals vd Dan Schulman, skriver CNBC. Brevet har också publicerats i sin helhet av Ukrainas vice premiärminister och digitaliseringsminister Mykhailo Fedorov.

“Nu är det officiellt: Paypal stoppar sin tjänst i Ryssland med hänvisning till angreppet mot Ukraina. Tack Paypal för ert stöd!”, skriver Fedorov på Twitter.

En talesperson på Paypal har bekräftat för CNBC att verksamheten stoppas, men att de under en tid kommer att fortsätta hantera kunders uttag från plattformen.

Redan 2020 ska Paypal ha stoppat en del av sin verksamhet i Ryssland och tidigare i veckan meddelade Paypal att ryska kunder inte fick öppna nya konton. Nu stoppas alltså bolagets resterande tjänster. Vilket inkluderar möjligheten att skicka och ta emot pengar, liksom internationella överföringar med Paypals remitteringstjänst Xoom.

Även kortjättarna Visa och Mastercard har meddelat att de stoppar sin verksamhet i landet.

“Det är i princip omöjligt att skicka pengar till någon individ i Ryssland nu”, säger Charles Delingpole, vd på Complyadvantage som hjälper startups i regulatoriska frågor till kanalen.

Läs mer