Sök

Bekräftat: Betalbolagen i allians – konkurrerar med Klarna

CollectorAdyenfintech

Mikael Anstrin, General Manager på Walley. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Collectors betaltjänst Walley och jätten Adyen knyter band för att kunna konkurrera kraftigare på den Nordiska marknaden.

Breakit kunde förra månaden avslöja att fintechjätten Adyen och banken Collector, med deras betaltjänst Walley, var på väg att inleda en slags allians. Samarbetet skulle skapa ett konkurrenskraftigt erbjudande mot de svenska e-handlarna, vilket skulle stärka de båda aktörerna i kampen mot framförallt Klarna.

Nu bekräftar Collector nyheten. Rent konkret innebär samarbetet att Walleys BNPL-produkter (köp nu betala senare), integreras i Adyens betallösning i Norden. Det ger Walley tillgång till fler handlare. Åt andra hållet innebär samarbetet med en global partner att Walleys kunder enklare ska kunna expandera internationellt. 

“Vi är väldigt glada över samarbetet med Adyen. Vi riktar oss till samma typ av handlare och lägger stor vikt vid partnerskap vilket gör oss till en bra match. Genom samarbetet utökar Walley sitt erbjudande och blir ett än mer attraktivt val för handlare samtidigt som det öppnar upp nya affärsmöjligheter för oss”, säger Mikael Anstrin, General Manager på Walley i ett pressmeddelande.

Nyligen meddelade Adyen också att de som första icke-nordiska bank hade anslutit sig till Swish. Något som skulle göra det möjligt för banken att erbjuda sina handlare Swish som ett alternativ för betalningar.

Läs mer