Sök

Paradox vd utlovar “trendbrott” efter ett utmanande år: "Gör mig positiv"

Fredrik Wester. Foto: Press

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Gamingbolaget Paradox hade av flera skäl ett riktigt tungt 2021.

Men chefen och storägaren Fredrik Wester hoppas att det här året ska innebära ett trendbrott.


Bokslutskommunikén för 2021 innebär att att Paradox kan sätta punkt för ett stormigt fjolår. Vd-byte och comeback för Fredrik Wester, uppdagade arbetsmiljöproblem (som bolaget nu ska försöka rätta till), fallande aktiekurs samt siffror i resultaträkningen som rört sig åt helt fel håll.

“För få innehållsläpp, för låg kvalitet på vissa av våra releaser samt flera nedlagda projekt resulterar i ett helårsresultat vi är långt ifrån nöjda med. Våra intäkter och vår vinst före skatt minskar jämfört med 2020, det är ett trendbrott som inte ska fortsätta”, skriver Paradox vd och storägare Fredrik Wester i rapporten. 

Frågan är om resultatet för det fjärde kvartalet kan sägas vara en start på den vändning Paradox-chefen ställer i utsikt. 

Intäkterna uppgick till 391 miljoner kronor under årets tre sista månader, en minskning med 10 procent. Det var faktiskt en förbättring från det tredje kvartalet då intäkterna sjönk med 42 procent och utfallet var samtidigt något bättre än vad analytikerna hade räknat med enligt börsinformationsbolaget Infront. 

Rörelseresultatet om 148 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, en stor förbättring från fjärde kvartalet 2020 tack vare att kostnaderna för spelutveckling har minskat. Resultatet var i linje med analytikernas prognoser. 

Fredrik Wester avslutar sitt vd-ord med att konstatera att gamingbolaget fortfarande  över 5 miljoner månatliga spelare. 

“Det ger oss en god fart in i 2022 och gör mig positiv till vägen framåt”, skriver han.

Läs mer