Sök

Paydrive mer än dubblar omsättningen – men blöder pengar

PaydriveTransportBörs
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Paydrive, som tagit fram en bilförsäkring som baseras på kördata och körstil, växer.

Bilförsäkringsbolaget Paydrive mer än fördubblar sin omsättning i det fjärde kvartalet. Omsättningen steg med 113,8 procent till 6,2 miljoner kronor (2,9).

Resultatet försämrades samtidigt. Rörelseresultatet landade på -11,1 miljoner kronor (-3,1). 

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -14,6 miljoner kronor (4,3). Likvida medel uppgick till 10 miljoner kronor (4,4).

Antalet försäkringskunder i kvartalet uppgick i snitt till 9595 (7167) och till 9867 vid periodens slut.

Noterades förra året

Paydrive, vars teknik bygger på att användaren kopplar in en hårdvara i sin bil som därefter kommunicerar med bolagets app, tog plats på NGM Nordic SME i slutet av förra året.

"Det var för mig som investerare och nytillträdd VD, spännande att under året testa olika idéer för att bygga tillväxt i multipla säljkanaler. Många är de erfarenheter som bolaget nu tar med sig för att förfina och accelerera denna organiska tillväxt under kommande år", skriver vd Carl Johan Thorsell i rapporten.

Han fortsätter.

"Det står tydligt att det finns en stark efterfrågan på rättvisare bilförsäkringar på den svenska marknaden. En efterfrågan som Paydrives unika UBI-bilförsäkring motsvarar och som står sig stark i konkurrensen, eftersom dess riskreducerande effekt kommer slutkonsumenten till godo i form av väsentligt lägre bilförsäkringspremier."

Paydrive skriver också att det finns andra försäkringsområden som bolaget kan applicera UBI-konceptet på, vilket bolaget också kontinuerligt testar.

Läs mer