Sök

Clas Ohlsons försäljning ökade 9 procent i december – online steg 26 procent

Clas Ohlsone-handel

Kristofer Tonström, vd på Clas Ohlson. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Restriktionerna plågar Clas Ohlson.

Hemfixarkedjan Clas Ohlson försäljning i december ökade 9 procent till 1 204 miljoner kronor (1 108). Den organiska försäljningen steg 6 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Efter en något svagare inledning av månaden lyckades vi åstadkomma en starkare avslutning och öka försäljningen med totalt nio procent under december", kommenterar vd Kristofer Tonström.

Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta ökade med 6 procent. Onlineförsäljningen ökade samtidigt med 26 procent till 136 miljoner kronor (108). Vid periodens utgång hade Clas Ohlson 230 butiker (229).

"Kundtrafiken till våra butiker begränsades av restriktioner på samtliga försäljningsmarknader, i synnerhet i Norge och i Finland, och vi fortsätter att parera för den volatila situationen i omvärlden genom att arbeta med sådant vi själva kan påverka. Under perioden såg vi att den goda kapacitet vi har i vårt logistiksystem gynnade e-handeln och att ökad kampanjintensitet och marknadsföring bidrog till försäljningstillväxt", uppger Kristofer Tonström.

Under maj-december har försäljningen ökat med 4 procent till 6 398 miljoner kronor, med en organisk tillväxt på 2 procent. Onlineförsäljningen ökade med 23 procent till 678 miljoner kronor.

Läs mer