Sök

Annonssamarbete med ASUS

Dags att köpa in datorer till jobbet? Här är checklistan!

ASUS Expertbook finns i olika utföranden. Oavsett om du gillar tangenter, touchskärm eller kanske både och, så finns det en Expertbook för dig.

Stina Sandström

Chef Breakits innehållsstudio

Den som ska välja en dator till en större organisation behöver ta ställning till en rad olika faktorer som spelar roll – på lite längre sikt.

Det kanske börjar med att du eller någon annan i organisationen är trött på de fula och klumpiga arbetsdatorerna som finns i dag. Börja med att leta alternativ. Men hur ska du få med dig it-avdelningen? Du behöver bocka av en rätt omfattande kravlista. Här är några av punkterna.

Säkerhet blir allt viktigare

Ett område som blivit allt viktigare är säkerhet. Biometrisk inloggning är en av delarna i säkerhetstänket. Fingeravtrycksläsare eller ansiktsläsare bör finnas i en professionell dator. Fysiskt skydd för webbkameran är en annan detalj, som kan verka onödig men säkerhetsmässigt helt vital. Det här skyddar att datorn inte filmar något den inte borde när den inte används.

Att datorn kommer med ett så kallat TPM 2.0-chip är ytterligare en aspekt inom säkerhet. Det är ett säkerhetschip som ligger till grund för flera säkerhetsfunktioner. Det är dessutom ett krav för att köra nya Windows 11.

Saker som skyddad BIOS är också standard på många jobbdatorer. Det är ett hårdvaruskydd som bland annat kan känna av om någon öppnat datorn.

ASUS satsar rejält på säkerhet med sin Expertbook-serie som checkar de viktigaste kraven  en IT-avdelning sätter. Ett snyggt och tåligt yttre möter ett säkert inre.

Ska tåla slit och släng

Arbetsdatorer behandlas ofta med betydligt tuffare tag än klassiska konsumentdatorer. Därför behöver jobbdatorer tåla lite extra. Det blir onödigt dyrt om nya datorer måste köpas in när de tappas, spills på eller liknande.

Datorn ska helst vara ordentligt testad för fall, de ska vara byggda i tåliga material och de kan behöva tangentbord med skydd om någon skulle råka spilla kaffe på det.

Garantivillkor och serviceavtal är ett annat krav. För en större organisation kan skillnaden på ett och tre års garanti betyda väldigt mycket pengar i slutändan. 

Måla inte in dig i ett hörn

Det viktigaste området, men också det svåraste, är hanteringen. It-avdelningens jobb är att ta hand om mängder av datorer och då måste det vara enkelt. Annars kommer saker ta för lång tid. Och tid är pengar.

Datorn ska helst bygga på en plattform med lång livslängd så att man kan köpa nya liknande datorer över tid istället för att maskinparken efter några år innehåller mängder av olika datormodeller som krånglar till saker. Här är det förstås också viktigt att de finns med olika nivåer av prestanda om olika personer i företaget har olika krav.

Expertbook serien är specialanpassad för mellanstora företag och med en budgetvänlig prislapp. Läs mer här! 

 

Vad är ASUS Expertbook?

Asus är en av världens tre största tillverkare av bärbara konsumentdatorer med utmärkelser som årets laptoptillverkare 2020 i ryggsäcken. ASUS tar nu med sig allt de kan från konsumentsidan in i en serie bärbara datorer anpassade för små till mellanstora företag där man samtidigt lägger stort fokus på den enskilde användaren, välkommen till Expertbook.

Med Expertbook-serien erbjuder ASUS bland annat

# 3 års garanti och på-plats-service
# En snygg men också tålig design
# De säkerhetsfunktioner din IT-ansvarige behöver

Läs mer