Sök

Videoappen Triller på väg till börsen genom fusion

TrillerVideo

Ash Pournouri.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Video-appen Triller har bland annat den svenske techprofilen Ash Pournouri som investerare. Nu närmar sig bolaget en börsnotering.

Techbolaget TrillerNet, som ligger bakom videoappen Triller, har planer på att gå till börsen genom ett samgående med Seachange International. Det skriver Reuters som hänvisar till källor.

Bolaget började som en renodlad utmanare till Tiktok, men har idag breddat verksamheten. Sedan tidigare har bolaget flera kändisar bland sina investerare, bland annat Snoop Dogg och Kendrick Lamar.

Men även den svenske techprofilen och Brilliant Minds-grundaren Ash Pournouri har investerat i bolaget. Förra året berättade han i en lång intervju med Breakit om sina förhoppningar på bolaget. 

“Helt ärligt tror jag att det kan bli hur stort som helst", sa han då.

Redan i december förra året började också ryktena om en börsnotering av Triller att bubbla. Men nu ska det alltså vara nära att bli verklighet och affären kan bli tillkännagiven redan under veckan.

Som en del av affären skulle investerare gå in med 250 miljoner dollar till en värdering av TrillerNet på 5,1 miljarder dollar, motsvarande 46,5 miljarder kronor, sade en insynsperson till Reuters. 

Med Trillers app kan användare att skapa och dela korta videos men har på senare tid breddat verksamheten. Man har genom en rad förvärv utökat utbudet med liveevents, mobilspel och betald streaming.

Detta har gjort att Triller inte längre är en direkt konkurrent till bland annat Tiktok, vilket också understrukits genom att det inte längre läggs upp information kring dagliga och månatliga användare. Enligt TrillerNet har appen drygt 300 miljoner användare.

Seachange är en leverantör av mjukvara för videoleveranser. Bolaget har ett marknadsvärde på 84 miljoner dollar, motsvarande cirka 765 miljoner kronor.

Läs mer