Sök

Unibet varnas i Danmark för brott mot penningtvättsregler

Unibet

Foto: TT / Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Danska spelmyndigheten har utfärdat en varning till Kindreds bettingvarumärke Unibet för brott mot penningtvättsreglerna,

Det hela är kopplat till hur Unibet hanterade en spelares insättning på 1,4 miljoner danska kronor mellan december 2016 och december 2018, det skriver sajten iGamingBusiness. Unibet noterade redan i mars 2015 att spelaren, som då var inaktiv, skulle behöva övervakas om denna gjorde insättningar igen och spelade. Bolaget kunde vid tillfället inte fastställa att pengarna inte kom från brottslig aktivitet.

Enligt myndigheten borde alltså Unibet ha reagerat så fort spelaren började spela igen. Men så blev inte fallet utan man begärde bevis från spelaren om pengarnas ursprung först i december 2018. De inlämnade dokumenten visade att personen spelade för större summor än vad han kunde finansiera genom sina inkomster. Och trots detta lät Unibet spelaren fortsätta att göra insättningar på 1,8 miljoner danska kronor under 2019 och fram till april 2020 när kontot stängdes ned.

Mot bakgrund av hur Unibet hanterade allting bedömer regulatorn att det gjordes överträdelser mot tre punkter i danska penningtvättslagen. Unibet skulle också ha informerat landets penningtvättsekretariat om spelaren, men har ännu inte gjort detta.

Spillemyndigheten har tillrättavisat Unibet och beordrat bolaget att rätta till situationen genom att informera den ansvariga myndigheten om frågan.

Läs mer