Sök

Tatiana Shalalvand värvas av Kinnevik – trots att hon tackade nej

KinnevikRekrytering
Kinneviks vd Georgi Ganev och Tatiana Shalalvand. Foto: TT/Breakit/Montage

Kinneviks vd Georgi Ganev och Tatiana Shalalvand. Foto: TT/Breakit/Montage

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Investeraren Tatiana Shalalvand lämnar rollen som investeringschef på riskkapitalfonden Inventure för Kinnevik.


Investment director. Så lyder Tatiana Shalalvands nya titel när hon kliver ombord på börsnoterade investmentbolaget Kinnevik i början av nästa år. I den nya rollen ska hon jobba med det nordiska invetsmentteamet. Och fokuset ställs in på bolag och konsumenttjänster och inom hälsa, fintech och foodtech.

”Jag vill fortsätta hitta och backa de mest ambitiösa entreprenörerna. Det är det roligaste i jobbet och Kinnevik är en bra plattform för det”, säger Tatiana Shalalvand till Di Digital. 

Hon har spenderat de senaste tre åren inom Inventure och varit med och gjort investeringar i bland annat veganostbolaget Stockeld Dreamery och fintech-bolaget Zaver, i vilka hon också sitter i styrelsen i.

Men planen var inte att byta arbetsplats, berättar hon för Di Digital. När Kinnevik hörde av sig var svaret från Shalalvand först ett nej. Men det ändrades snart. 

”Jag ringde upp och sa att ’ni vet väl att jag jobbar med investeringar i tidiga skeden och har inte erfarenhet från att investera i senare faser'.”

Det var något av det som Kinnevik letade efter. Och resten tycks snart vara historia.

Vill inspirera kvinnor att våga satsa

Shalalvand släppte under förra året boken Förebilderna: Kvinnorna som formar vår framtid – för att inspirera fler kvinnor till att bli entreprenörer. Boken skrevs tillsammans med Indra Sharma, tidigare investerare på EQT Ventures och Axel Johnsons investeringsbolag Novax och i dag partner på den europeiska riskkapitalfonden Peak.

”Det är imponerande att Kinnevik ’walk the talk’ när det gäller mångfaldsfrågor”, säger Tatiana Shalavand till Di.

Läs mer