Därmed bekräftas uppgifterna om att Pricerunner är till salu, som Breakit avslöjade tidigare i år.
“Det är ett jättespännande bolag. Det ligger verkligen i epicentret av e-handelsmarknaden, som ju växte med 15 procent i Sverige förra året. Jag tror att den tillväxten kommer att hålla i sig i många år framöver”, säger Nicklas Storåkers, som tidigare var vd för nätmäklaren Avanza.
Han påpekar att det finns runt 10.000 e-handlare bara i Sverige - och därmed enorma mängder information för konsumenter att sortera bland.
“Att hjälpa konsumenter hitta de bästa produkterna till det bästa priset, det är en enormt intressant position”, säger Nicklas Storåkers.
Har marknaden för prisjämförelsesajter mognat i Sverige?
“Nej, det skulle jag inte säga. Behovet av att kunna filtrera all information som finns därute är större än någonsin. Det är egentligen nu som allt inom e-handeln händer på allvar. Pricerunner har dessutom haft utländska ägare i tio år. Vi tror att bolaget förtjänar mer kärlek”.
Nicklas Storåkers, som tidigare har investerat in fintech-bolag som Monetise och Tink, kliver nu in som vd för Pricerunner.
“Jag går in som vd och den tidigare vd:n Peter Carlsson kommer att sluta. Det behövs ett nytt ledarskap nu när vi går framåt. Vi vill satsa nytt på ett antal områden. Exakt vad kommer vi att kunna berätta mer om framöver”, säger han.
Bland de nya ägarna till bolaget finns också klädjätten H&M:s vd Karl-Johan Persson, investmentbolaget Nordstjernan samt Mikael Lindahl. I samband med affären byter Pricerunner också styrelse - bland annat genom att Stardoll-grundaren Mattias Miksche går in som ledamot.
Parterna har valt att inte offentliggöra någon köpesumma. Men enligt källor till Breakit var prislappen cirka 1 miljard kronor.
Nyligen kunde Breakit avslöja att prisjämförelsesajten, som grundades 1999 av Kristofer Arwin, Martin Alexandersson och Magnus Wiberg, var till salu samt att en av spekulanterna var mediekoncernen Bonnier.
Pricerunner har en omsättning på cirka 250 miljoner kronor och vinsten blev förra året runt 100 miljoner kronor. För två år sedan köptes bolaget av det amerikanska internetkonglomeratet IAC, som också bland annat äger dejtingtjänsterna Match och Tinder.
Innan det ägdes Pricerunner av mediebolaget Valueclick som i sin tur köpt bolaget från grundarna 2004 för cirka 250 miljoner kronor.
Den största konkurrenten till Pricerunner i Sverige är den Schibsted-ägda sajten Prisjakt.
Olle Aronsson och Stefan Lundell bidrog med rapportering till den här artikeln.