Sök

Quinyx fyller kassan med 450 miljoner: "Förändrar spelplanen radikalt"

Quinyx

Erik Fjellborg, vd och grundare Quinyx. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Plockar in rejält med pengar för att trycka på gaspedalen.

När det här pressmeddelandet landade i Breakits inkorg uppstod direkt diskussionen på redaktionen. Kan vi skriva storyn om när Erik Fjellborg kom på idéen till Quinyx när han jobbade på McDonalds – igen?

Nej, kom vi fram till (men du kan läsa mer om den här) men att hans schemabolag har gjort stor succé råder det inget tvivel om. 

Nu plockar bolaget in 450 miljoner kronor från bland annat Battery Ventures. Enligt uppgifter till Dagens Industri värderas bolaget till 5,2 miljarder inklusive det nya kapitalet. Pengarna ska användas till att utveckla produkten och att öka takten på den internationella expansionen. 

"Vi är otroligt glada över finansieringen som gör det möjligt för oss att snabba på både vår innovationstakt och tillväxt, vilket i förlängningen gör att vi kan fortsätta förbättra arbetsmiljön för miljontals timanställda", säger Erik Fjellborg, grundare och vd för Quinyx i ett pressmeddelande. 

"Den här investeringen förändrar spelplanen radikalt för både oss och alla våra kunder".

Pandemin har blivit ett lyft

Bolaget har utvecklat ett AI-drivet program som hjälper företag med schemaläggning och personalplanering. Idag har bolaget kunder som Erik Fjellborgs tidigare arbetsgivare McDonalds, Elgiganten, Espresso House och Lindex.

Pandemin med allt den har inneburit med lockdowns och minskad trafik i butiker har inte inneburit att Quinyx har tappat fart utan bolaget uppger snarare att behovet av deras lösning har ökat.

"Medarbetare och arbetsgivare inom serviceyrken har varit vårt fokus från dag ett, och med vår AI-teknik ligger vi nu i absolut framkant på en marknad som är i ett stort behov av innovation", säger Erik Fjellborg. 

Det senaste året har också inneburit brist på arbetskraft, en digitalisering som har exploderat och en ökad efterfrågan på timanställda.

"Även om Quinyx lösning inte kan lösa den nuvarande bristen på arbetskraft som vi ser globalt, så kan den kan hjälpa arbetsgivare inom servicebranschen att förbättra sina  processer och underlätta för sina anställda", säger Michael Brown, General partner på Battery Ventures.

2020 omsatte Quinyx 235 miljoner och gjorde en förlust på 45 miljoner.

Läs mer