Sök

Succéparet bjöd in till ”miljardfest” – tog Stureplan till Göteborg: ”Slår på stort”

Paret Nyrensten ordnade kändistät "miljardfest" i Göteborg. Foto: Press/Faksimil @pernilla_nyrensten/Montage

Paret Nyrensten ordnade kändistät "miljardfest" i Göteborg. Foto: Press/Faksimil @pernilla_nyrensten/Montage

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Grundarparet bakom Revolutionrace firade en försenad börsfest – och att bolaget nått en miljard i omsättning.

Under fredagen vankades det stor fest för Stockholms kändiselit. För ovanlighetens skull var det inte Stureplan som gällde – istället var det nattklubben Push i Göteborg som var festlokal.

Som arrangör för festen stod Revolutionrace-grundarna Pernilla Nyrensten och Niclas Nyrensten. Anledningen till festen var att fira att bolaget i år har nått en miljardomsättning och börsnoterats.

– Vi gillar att fira, det har vi alltid gjort. Men det blev lite stopp på det när covid kom. Nu slår vi på stort med en miljardfest, säger Pernilla Nyrensten till Expressen.

Deltagarlistan får minst sagt sägas vara kändistät. Profiler som Felix Herngren, Benjamin Ingrosso och Margaux Dietz blandades med tunga entreprenörsnamn som Lena Apler, Alexander Pärleros och Gustav Lundberg Toresson. Revolutionrace egna personal ska också ha varit bjuden till festen.

Den orolige aktieägaren i Revolutionrace som undrar hur festen finansierades kan dock andas ut.

“Vi vill inte använda aktiespararnas pengar utan våra egna, och då har vi haft turen att få ut en liten summa. Vi har valt att lägga det på personalen och ge tillbaka till alla anställda”, säger Pernilla Nyrensten.

Festen (som arrangerats med hjälp av Daniel Redgerts PR-byrå)  uppges ha pågått ändå in på småtimmarna och arrangören själv verkar vara nöjd med tillställningen.

“Vilken kväll! Vilken stämning! Stort tack till alla sköna människor som ville hänga med oss och fira Revolutionrace miljardfest! Magiskt bra uppstyrt! Lycklig och kommer leva på detta länge!”, skriver Pernilla Nyrensten på sin Instagram.

När Revolutionrace börsnoterades tidigare i år var det första gången ett bolag med en kvinnlig grundar-vd vid rodret noterades på Stockholmsbörsens i dess 160-åriga historia. Nyligen kunde bolaget summera sitt första kvartal på börsen med hög tillväxt och en stigande aktiekurs.

Läs mer