Sök

TIAA höjer budet på 24Storage – till 76 kronor per aktie

24 StorageProptech

Staffan Persson, Martin Wattin och 24Storage vd Fredrik Sandelin. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Striden om proptech-bolaget avgjord.

Det har pågått en budstrid om proptechbolaget 24Storage. Bolaget som grundades för sex år sen med en vision om att digitalisera förrådsbranschen klev in på börsen 2019 och har lyckats etablera sig som en av de största aktörerna på den svenska marknaden. Det har naturligtvis gjort att bolaget fått ögonen på sig och i början av november la det amerikanska riskkapitalbolaget Teachers Insurance and Annuity Association of America, TIAA, ett bud för att köpa ut bolaget från börsen. Budet låg på 62 kronor per aktie men i förra veckan fick de konkurrens. 

Då hakade förrådsjätten Shurgard på och höjde TIAA:s bud till 72 kronor per aktie. Det innebar att 24Storage värderades till över 1 miljard.

På måndagsmorgonen avgjordes budstriden när TIAA höjde sitt bud till 76 kronor per aktie. Budet har accepterats av över 90 procent av aktieägarna, acceptperioden har också förlängts till Lucia. 

I affären värderas 24Storage till strax över 1,1 miljarder kronor. 

Namnkunniga ägare

Bland de största ägarna i 24Storage finns flera välkända tech-investerare som finansmannen Staffan Persson (16% av aktierna i 24storage och även storägare i Breakit), familjen Ernström (20%), Stadium-grundarna Ulf och Bo Eklöf (5%) och affärsängeln Martin Wattin (0,8%)

24Storage omsatte 2020 157 miljoner och gjorde en vinst på 4 miljoner.

Läs mer