Sök

Annonssamarbete med SaveLend

Bolaget bakom trygga investeringssättet växer rejält

Savelendkrediter

Tobias Lundgren

Intresset för att investera i trygga krediter istället för på börsen växer sig allt starkare.
Det framgår i kvartalsrapporten från SaveLend – som nu siktar mot nya höjder.
”Vi är bara i början av vår tillväxtresa”, säger vd Ludwig Pettersson.

Investeringsplattformen SaveLend – som börsnoterades i juni 2021 ​​– växer så det knakar. I bolagets delårsrapport för tredje kvartalet som släpptes den 18 november framgår att det investerade kapitalet på plattformen ökat från 230 till 415 miljoner det senaste året. En tillväxt på hela 80 procent. 

”I en tid då sparräntan är obefintlig, och börsen svajar, så ser vi att allt fler väljer att spara i krediter hos oss. Det är väldigt glädjande”, säger Ludwig Pettersson.

Omsättningen under året ökade med 64 procent

Nettoomsättningen i bolaget uppgick till 23,6 miljoner vilket är en ökning med 59 procent jämfört med föregående år. Omsättningen mellan januari och september blev 63,8 miljoner, en ökning på 64 procent.

SaveLend består av två plattformar: En som gör det möjligt för privatpersoner och företag att investera i krediter, och en faktureringsplattform som automatiserar hela faktureringsprocessen. När det gäller tillväxt överträffades kreditplattformens fina siffror rejält av faktureringsditon.

”Ett bevis på förtroendet för SaveLend Group”

Antalet fakturatransaktioner ökade nämligen med 172 procent jämfört med föregående år, och 7 procent jämfört med förra kvartalet.

Vill du lära dig mer om SaveLend och att investera i krediter? Läs här!

Nu spänner bolaget därför bågen rejält, och höjer målsättningarna inför framtiden.

”Vi hade som mål att växa organiskt med 25 procent per år, vilket vi nu överträffat rejält. Nu har vi uppdaterat våra finansiella mål. Till 2025 ska vi ha en nettoomsättning på minst 300 miljoner och en justerad EBITDA-marginal på 25 procent”, säger vd Ludwig Pettersson.

Lagt in en högre växel efter pandemiåret 2020

En nyckel för att förverkliga de målen är strategiska förvärv som kan komplettera den organiska tillväxtresan bolaget inlett. Under kvartalet förvärvade därför SaveLend det finska P2P-bolaget Fixura, en affär som slutfördes i oktober.

Förvärvet är en av anledningarna till att SaveLends kostnader ökade under kvartalet. En annan anledning är noteringsprocessen under året, samt att bolaget lagt i en högre växel igen efter covidpandemin. Under 2020 valde SaveLend nämligen att pausa tillväxten under rådande omständigheter. Därför presenterades justerad EBITDA som ett nyckeltal, där kostnaderna man dragit på sig efter tidigare nämnda händelser har tagits bort. På så sätt blir det lättare att jämföra årets Q3 med tidigare år.

”Kostnaderna som ökat under det tredje kvartalet är främst tillväxtrelaterade. Bland annat kostnader för affiliates – annonsnätverk som får betalt per konverterad kund, samt refer-a-friend-bonusar till våra investerare då de rekryterar ytterligare investerare”, säger Ludwig Pettersson.

”Fortsatt stort intresse från investerare”

Han poängterar att detta är engångskostnader som i sin tur skapar förutsättningar för ökade intäkter i framtiden.

“Detta är kostnader av engångskaraktär som uppkommer när nya kunder kommer in i verksamheten. Dessa kostnader skapar därmed förutsättningar för ökade intäkter framöver och att investera i tillväxt är något vi kommer att fortsätta med”, säger Ludwig.

För SaveLends privatinvesterare har krediterna fortsatt att ge en fin avkastning under året. I genomsnitt har de avkastat 8,92 procent under en period då världens börser åkt berg-och-dalbana. Än mer glädjande är att många investerare också valt att köpa aktier i bolaget, något som bådar gott för den framtida tillväxtresan.

“Vi ser ett fortsatt stort intresse från investerare att bli aktieägare och från aktieägare att bli investerare, det är något som jag ser som en rejäl kvalitetsstämpel och ett bevis på förtroendet för SaveLend Group”, avslutar Ludwig.

Vill du veta mer om SaveLend och bolagets verksamhet? Läs här!

 

Läs mer