Sök

Rånvågen skrämmer techprofiler – “Ser sig alltid över axeln”

Lundells veckaBreakits podcast

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Med löfte om anonymitet har ett 10-tal investerare och entreprenörer berättat för Breakit hur de hanterar veckans otäcka nyheter.

I veckans podd lyfter vi den senaste tidens rapportering om hot och rån mot näringslivsprofiler och kändisar. Vi har varit i kontakt med ett tiotal tunga investerare och entreprenörer och många av dem vittnar om en ökad rädsla för att bli utsatt.

“En majoritet av de jag talat med är allvarligt oroade och en del av dem är rädda”, säger Breakits reporter Stefan Lundell i podden.

Att anlita säkerhetskonsulter är i princip standard och investerare berättar hur de alltid ser sig över axeln när de går ut och skannar av omgivningen i jakt på eventuella faror. 

“Sjukt obehagligt”, konstaterar Breakits Åsa Johansson.

Lyssna på hela inslaget här (från 10.20 minuter in i podden). I veckans avsnitt diskuterar vi också varför Qliros vd fick sluta och Forza Football-profilens attack mot sina gamla investerare. Vi lyfter även värdet av en kvinnlig statsminister och avslöjar vad Bianca Ingrosso egentligen sa när hon klivit av Breakit-scenen i tisdags (hon avslöjar affärshemligheter).

Läs mer