Sök

Budstrid i tech-investerarnas börsbolag 24storage – värt över 1 miljard

24 StorageProptech

Staffan Persson, Martin Wattin och 24Storage vd Fredrik Sandelin. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Kampen hårdnar om proptech-bolaget 24storage.


Nu ger sig förrådsjätten Shurgard in i striden om proptech-bolaget 24Storage. För två veckor sedan kom nyheten att riskkapitalbolaget Teachers lagt ett kontantbud på 62 kronor.

Tidigt på måndagsmorgonen kom Shurgards motbud – förrådsbolaget bjuder nu 72 kronor per aktie. Det är en ökning med 16,5 procent jämfört med stängningskursen på 61,80 kronor i fredags. Budet värderar hela 24storage till 1.075 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande skriver Shurgard att 24Storage budkommitté “enhälligt rekommenderat 24Storages aktieägare att acceptera eller säkerställa accept av erbjudandet”.

Marc Oursin, VD för Shurgard Self Storage, säger i en kommentar: 

”Förvärvet av 24Storage kompletterar vår befintliga portfölj och marknadsposition och förstärker vår europeiska strategi. Genom förvärvet skapar vi en större, skalbar, hållbar och effektiv portfölj. Vår avsikt är att kombinera expertis och fortsätta att växa med ett attraktivt erbjudande för såväl kunder som aktieägare”.

Namnkunniga ägare

Bland de största ägarna i 24Storage finns flera välkända tech-investerare som finansmannen Staffan Persson (16% av aktierna i 24storage och även storägare i Breakit), familjen Ernström (20%), Stadium-grundarna Ulf och Bo Eklöf (5%) och affärsängeln Martin Wattin (0,8%)

24Storage marknadsför sig som en utmanare i proptech-segmentet och är stora inom förrådslösningar. Bolaget grundades 2015 med visionen att digitalisera förrådsbranschen och har sedan dess lyckats etablera sig som en av de största aktörerna i Sverige. 24Storage driver och utvecklar 27 förrådsanläggningar, fördelat på 13 000 förråd motsvarande totalt 71 000 uthyrningsbara kvadratmeter och 7 000 kunder.

Läs mer