Sök

SEB Fonder tröttnat på Paradox – sålt rubbet

Paradox InteractiveGamingBörs

Paradox vd Fredrik Wester. Foto: Pressbilder / Paradox.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Fallande aktiekurs och uppdagade arbetsmiljöproblem.

Nu har SEB Fonder tröttnat och sålt sitt innehav, rapporterar Direkt.

För nästan tre månader sedan avslöjade Breakit att många anställda på gamingbolaget, och då framför allt kvinnliga medarbetare, upplevde det fanns stora fel och brister i bolagets arbetsmiljö och interna kultur. Nyheten följdes av fler på samma tema.

Efter det har Paradox utlovat en egen intern utredning och från storägarna har budskapet nästan varit unisont: vi tar problemen på stort allvar, men inväntar utredningen innan vi kommenterar alternativt agerar.

Men nu har en av de större ägarna röstat med fötterna, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. SEB Fonder, som enligt ägardatatjänsten Holdings kontrollerade 4,4 miljoner aktier eller drygt 4 procent av kapitalet i slutet av september, har nu sålt samtliga dessa.

SEB vill dock inte säga vad som konkret ligger bakom försäljningsbeslutet. 

”Det stämmer att SEB:s fonder inte längre har något innehav i Paradox. SEB Investment Management avböjer dock att kommentera enskilda innehav och investeringsbeslut”, skriver Niklas Magnusson på SEB:s pressavdelning i ett mejl till Direkt.

Aktierna är baserat på rådande kurs värda cirka 630 miljoner kronor. Men posten har varit värd klart mycket mer än så. Kursen i Paradox har nämligen dalat  en bit över 40 procent under 2021, en konsekvens av bolagets försämrade siffror och inte osannolikt de uppdagade arbetsmiljöproblemen.  

Läs mer