Sök

Starkt kvartal för mattkungen Hossein Sadr – växer med nästan 30 procent

Rugvistae-handel

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

E-handelsbolaget Rugvista kommer med rapport på torsdagsmorgonen och det är trevlig läsning för grundaren Hossein Sadr och alla andra aktieägare.


Malmö-entreprenören Hossein Sadr startade Rugvista, då under namnet Carpetvista, för 16 år sedan och blev snabbt en av världens största matthandlare på nätet. Han är fortfarande en av storägarna med dryga 7 procent av aktiekapitalet men tidigare i år noterades bolaget på First North.

Sedan noteringen i mars är bolagets aktiekurs upp knappa 10 procent och efter morgonens kvartalsrapport tyder det mesta på att aktiekursen fortsätter norrut.

Den organiska nettoomsättningen ökade med nästan 30 procent och tillväxten sker under lönsamhet. Nettoomsättningen i kvartalet hamnade på 141 miljoner kronor (116,4 miljoner kronor samma period i fjol) och rörelseresultatet slutade på 22,9 miljoner kronor (24,4 miljoner kronor).

Överträffar de finansiella målen

Bolagets vd Michael Lindskog skriver i en kommentar till rapporten:

”Vårt tredje kvartal kan beskrivas som ytterligare en period där vi uppnår en tillväxttakt och marginalnivå i linje med eller något över våra finansiella mål. Den organiska tillväxten nådde en tillfredsställande nivå på 30% under kvartalet och att vi lyckades accelerera tillväxttakten jämfört med Q2 var särskilt uppmuntrande”.

Han laddar nu inför en intensiv avslutning på året:

”Vi står nu inför årets viktigaste period där vi förväntar oss en naturligt hög efterfrågan men där vi möter utmanande jämförelsetal från Q4 2020”.

Läs mer