Sök

Neo4j stärker styrelsen ordentligt – får in Twitters ordförande

Neo4Jgrafdatabas

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Neo4j passar också på att utöka sin senaste nyemission till totalt 3,3 miljarder kronor.

Det Malmögrundade techbolaget Neo4j gör det enklare att hitta samband i stora volymer komplex data genom sin plattform för grafdatabaser, vilket har visat sig vara en riktigt lyckad satsning. Exakt hur mycket bolaget omsätter eller vad de visar för resultat vet vi faktiskt inte säkert. Eftersom att bolaget idag är baserat i Delaware i USA är det svårt att få någon insyn i bolagets siffror. 

Däremot meddelade Neo4j själva i somras att bolaget faktiskt kunde titulera sig en unicorn, ett tillväxtbolag med en värdering på över 1 miljard dollar. I rundan på 2,7 miljarder kronor värderades bolaget till mer än 2 miljarder dollar – berättade grundaren Emil Efraim glatt.

Får in Google-veteran

Nu meddelar bolaget att de stärker styrelsen med en riktig tungviktare i Patrick Pichette. För den som behöver en närmare presentation av det nya namnet i styrelsen, så handlar det om Twitters nuvarande styrelseordförande, som också är partner på Inovia Capital. Han har också en bakgrund som finanschef på Google.

Förstärkningen kommer i samband med att Neo4j kompletterar ovan nämnda nyemission, som utökas från 2,7 miljarder till totalt 3,3 miljarder kronor. 

I den förlängda rundan deltar också Alanda Capital Management och One Peak.

“Genom sin grafteknologi erbjuder Neo4j en helt unik lösning för några av världens mest komplexa utmaningar, med ett tydligt fokus på transparens och att förbättra samhället. Allt detta är väldigt spännande och vi ser fram emot att arbeta nära Neo4j:s ledningsgrupp när de stakar ut vägen mot fortsatt global tillväxt, marknadsledarskap och innovation”, säger Patrick Pichette i ett pressmeddelande.

Emil Eifrem själv välkomnar de nya investerarna och lyfter fram att Patrick Pichette är en person som har förståelse för vad bolaget vill göra.

“I den fas vi nu befinner oss i är Patricks erfarenhet från Twitter och Google ovärderlig för Neo4j”, säger han.

Läs mer