Sök

Kritiserades för mångmiljonlån – nu är tidigare ägaren tillbaka i Teknikmagasinet

TeknikmagasinetAmbiahandel

Marcus Anderson, vd Ambience Group. Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Omskrivna Ambia sålde Teknikmagasinet till nya ägare, men är nu tillbaka i ägarbilden.

Under gårdagen kunde vi avslöja att Teknikmagasinets tidigare ledning fått skarp kritik från den nya revisorn. Det handlade om att den tidigare ägaren tagit lån på närmare 42 miljoner kronor av Teknikmagasinet – trots tydliga tecken på att de inte skulle kunna betala tillbaka.

Nu visar handlingar att den tidigare ägaren Ambience återigen har kommit in som ägare till Teknikmagasinets moderbolag Matera Retail Group. Det finns också en pågående fusion mellan Matera och Teknikmagasinet. 

Det var i somras som Ambience genom kvittning av en skuld ska ha kommit in som ägare igen, med drygt 38 miljoner aktier. Ett protokoll från juli i år visar att bolaget då var den näst största ägaren i bolaget, efter Kvalitena med 71 miljoner aktier. Andra storägare var då bland annat Nordfin Capital, Svea Ekonomi och Unwrap Finance.

Breakit har sökt Marcus Andersson, vd för Ambience, för en kommentar. Hur ägarbilden i Ambience ser ut vet vi inte i dagsläget, men tidigare var bland annat Unwrapp en av storägarna i bolaget. 

Ambience var tidigare noterade på Spotlight, men i samband med krisen i bolaget 2020, beslutades att bolaget skulle avlistas.

Läs mer