Sök

Söder Sportfiske köper Fishline: "Blir ledande på svenska marknaden"

Söder Sportfiskee-handel

Söder Sportfiske. Foto: Press/Montage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Fiske- och e-handelsbolaget Söder Sportfiske förvärvar Fishline som är verksamt inom flugfiskeprodukter.

Fishline förvärvas för 55 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Av den totala köpeskillingen kommer 36 procent att betalas med egna aktier i Söder Sportfiske till Fishlines grundare som avser förbli långsiktiga aktieägare i Söder Sportfiske, resterande del betalas kontant. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fishlines grundare förblir operativa i Fishline och medgrundaren Jonas Franzén kvarstår som vd för bolaget.

"Förvärvet resulterar i att Söder Sportfiske blir den ledande aktören på den svenska marknaden inom såväl predator- som flugfiske och stärker sin position och sitt produktutbud inför vidare internationell expansion", skriver bolaget.

Prognosen för Fishline under räkenskapsåret 2021 är en nettoomsättning om 36,8 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 33 procent jämfört med 2020.

Rörelseresultat bedöms uppgå till 6,2 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 63 procent jämfört. Köpeskillingen om 55 miljoner kronor motsvarar en EV/EBIT-multipel om cirka 9 baserat på prognos för räkenskapsåret 2021.

Riktad nyemission

För att finansiera förvärvet av Fishline genomförde Söder under tisdagskvällen en riktad emission. Bolaget tog via denna in drygt 41 miljoner kronor. 

Kursen i den riktade emission sattes till 64:30 kronor vilket också var stängningskursen på tisdagen. Det blev alltså ingen rabatt för de aktörer som investerade pengar i bolaget via denna emission. 

Söder Sportfiske gjorde debut på First North den 9 september. Redan i våras kunde Breakit berätta om bolaget och den förestående noteringen

Priset i introduktionserbjudandet låg på 47 kronor per aktie. Sedan dess har den stigit cirka 37 procent. 

 

Läs mer