Sök

Nicklas Storåkers lämnar när Klarna kommer in – Mikael Lindahl blir ny vd

KlarnaPricerunnere-handel
Klarna förvärvar Pricerunner och då kliver Nicklas Storåkers av. Storåkers har varit vd för Pricerunner sedan 2016, ny chef för prisjämförelsetjänsten blir Mikael Lindahl. Foto: TT/Press/Montage

Klarna förvärvar Pricerunner och då kliver Nicklas Storåkers av. Storåkers har varit vd för Pricerunner sedan 2016, ny chef för prisjämförelsetjänsten blir Mikael Lindahl. Foto: TT/Press/Montage

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Klarna förvärvar Pricerunner och då tackar Nicklas Storåkers för sig. Han cashar ut ett par miljarder och lämnar vd-posten.

Ny chef för prisjämförelsetjänsten blir Mikael Lindahl.

Nicklas Storåkers har varit vd för Pricerunner sedan 2016. Han är även storägare i bolaget med nästan 23 procent av aktierna, aktier som han i affären med Klarna säljer för cirka 2,1 miljarder kronor. 

Han kommer att stanna på Pricerunner i ett halvår i vad som kallas en rådgivande roll. 

“Pricerunner har genomgått en otrolig förändring de senaste fem åren. Bolaget har vuxit till den största och ledande tjänsten inom jämförelseshopping i Norden och hjälper miljontals konsumenter varje månad att hitta bättre produkter och lägre priser. Samtidigt har vi utvecklat den mest moderna och skalbara plattformen i branschen – även internationellt sett”, säger Nicklas Storåkers i ett av pressmeddelandena som gått ut med anledning av affären. 

Till Breakit säger han senare att han är jättenöjd med affären och menar att den är bra för alla inblandade parter. 

Hade du fortsatt som vd om Pricerunner hade hamnat på börsen?

"Allting är en tajmingfråga, och jag vill inte spekulera i det. Nu blev det så här", svarar han. 

Nicklas Storåkers säger vidare att inte har hunnit tänka på vad han ska göra när tiden på Pricerunner är helt slut. 

"Jag har inte gjort några planer för framtiden". 

Nya chefen

Ny vd för Pricerunner blir Mikael Lindahl som de senaste fem åren varit tillväxtchef på prisjämförelsebolaget.

“Nu är det dags att lägga i nästa växel och guida resten av världens konsumenter till rätt produkter och riktigt bra erbjudanden. Behovet är globalt och våra ambitioner stora”, säger Mikael Lindahl i ett pressmeddelande och fortsätter: 

 ”Jag vill tacka Nicklas för hans fantastiska arbete under dessa år och samtidigt uttrycka min glädje över våra nya ägare. Klarna är en ideal partner för vår framtida tillväxtresa”. 

Mikael Lindahl är 34 år och har, precis som Nicklas Storåkers, tidigare varit på Avanza och NS Intressenter. Det senare är ett bolag som Nicklas Storåkers äger tillsammans med H&M:s storägare och styrelseordförande Karl-Johan Persson och familjen Ax:son Johnsons investeringsbolag Nordstjernan. 

Karl-Johan Persson var för övrigt största ägare i Pricerunner med 31 procent av aktierna, ett innehav han nu säljer för nästan 3 miljarder kronor. 

Läs mer