Sök

Bekräftat: Opter siktar på notering i november

OpterSaaS
Opters medgrundare Viktor Edlund, vd och Johan Frisk, utvecklingschef. Foto: Press

Opters medgrundare Viktor Edlund, vd och Johan Frisk, utvecklingschef. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Redan i slutet av september kunde Breakit avslöja att nya SaaS-stjärnan Opter, som är en leverantör av mjukvara för transportplanering, vill till börsen. Nu bekräftar bolaget.


Opter, som är en leverantör av mjukvara för transportplanering, planerar att noteras på First North under november.

Bolaget siktar på att dra in cirka 85,8 miljoner kronor från listningen. Man erbjuder både nyemitterade och befintliga aktier till priset av 56 kronor per aktie. Det ger Opter ett marknadsvärde på cirka 320,7 miljoner kronor före erbjudandet, det framgår av ett pressmeddelande.

Ankarinvesterare är Cliens Kapitalförvaltning, Proventus, Adrigo Small & Midcap L/S, Cloud Capital, Johan Thorell via Gryningskust Holding och MW Asset Management. Dessa aktörer har åtagit sig att teckna aktier för 65 miljoner kronor, motsvarande cirka 76 procent av erbjudandet.

”Efter år av lönsam organisk tillväxt ser vi ett spritt ägande som en bra lösning för fortsatt långsiktighet och synlighet. Vi inleder därför ett nytt kapitel i vår historia. Genom en notering skapar vi förutsättningar att fortsätta växa och utvecklas tillsammans med våra kunder”, kommenterar vd Viktor Edlund.

PS. Missa inte Stefan Lundells analys "Rusningen kom av sig – men nu finns det (minst) fem heta börskandidater"

LÄS MER: Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Läs mer