Sök

Lönen på Bambuser – så mycket tjänar anställda på liveshopping-bolaget

BambuserLönLiveshopping

Maryam Ghahremani, vd på Bambuser. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vi har räknat ut snittlönen för anställda på Bambuser.

Det kan vara lönsamt att jobba på techbolag – men vilka betalar egentligen bäst? Det bestämde sig Breakit för att undersöka nyligen, vilket resulterade i en stor kartläggning över lönerna i tech-Sverige. Totalt 225 heta techbolag granskades och listan visade på stora skillnader.

Ett av bolagen som utmärkte sig i listans övre skikt var däremot det snabbväxande liveshopping-bolaget Bambuser med vd:n Maryam Ghahremani i spetsen. 

Breakits uträkning visade först att bolagets lön i snitt låg på 81.093 kronor för de 44 anställda under 2020, vilket resulterade i en smickrande sjätteplats på listan. 

Optionsprogrammet drog upp lönekostnaderna

I den uträkningen ingår däremot ett personaloptionsprogram som drog upp lönekostnaden ordentligt, med hela 20 miljoner kronor för att vara exakt. Om vi istället kollar på den faktiska snittlönen, något som bolaget vänligt nog delade med sig av, så var den betydligt lägre.

Enligt Bambusers egna siffror låg snittlönen i augusti 2021 strax under 54.000 kronor i månaden (exklusive optioner).

Om vi utgår ifrån den siffran istället så skulle det ändå placera Bambuser strax under 50-strecket på listan, ovanför bolag som Star stable, Lysa, Pepins och Fundler.

Vill du få koll på lönerna hos över 200 techbolag i Sverige? Spana in hela listan och analysen här.

Läs mer