Sök

Stina Granberg blir toppchef på fiskeappen Fishbrain: “Exalterad”

Fishbrain

Stina Granberg.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Med gedigen bakgrund från Klarna och Bambora ska Stina Granberg ta Fishbrain in i framtiden.

Fiskeappen Fishbrain grundades för snart tio år sedan av Jens Persson, Johan Attby och Marcus Fransson. I dag drivs bolaget av vd:n Johan Attby och Fishbrain har byggt ett socialt nätverk för fiskare och kopplat på en rad funktioner, som att exempelvis visa de närmsta och bästa fiskevattnet. Fokuset ligger på den amerikanska marknaden och bolaget har tagit in hundratals miljoner kronor och samlar nu 13 miljoner globala användare. 

Bland investerarna hittar vi bland annat Northzone, Industrifonden och Capital Fund. Senast i våras fyllde bolaget kassan igen, med över 260 miljoner kronor, där spelare som Softbank satsade. 

Nu pågår även en satsning mot en marknadsplats, där över 350 varumärken nu säljer sina produkter genom Fishbrains app. 

Nu stärker bolaget upp i toppen och tillsätter Stina Granberg i rollen som operativ chef. Hon kommer närmast från fintech-bolaget Bambora där hon hade samma titel. 

Stina Granberg: “Exalterad”

Stina Granberg har en bakgrund inom bolag som Puma och Oriflame, och spenderade även fem år på Klarna där hon arbetade med att utveckla nya affärsområden och processer. I dag sitter hon även i styrelsen för bolaget Zwipe. 

Stina Granberg beskriver Fishbrain som en nordisk startupsuccé och säger att hon är glad över att hoppa på tåget. 

”Jag har alltid varit imponerad av bolagets fortsatta framgångar, där Fishbrain går från klarhet till klarhet, och jag ser fram emot att att starta och vara delaktig i tillväxten och den fortsatta utvecklingen. Jag är speciellt exalterad över att lära känna Fishbrains community”, säger Stina Granberg.

Fishbrains grundare och vd Johan Attby säger att bolaget firat flera framgångar på senare tid.

”Vi passerade 13 miljoner användare, genomförde ännu en framgångsrik finansieringsrunda, och nyckel är att hitta och anställa de absoluta bästa människorna. Stinas bakgrund och erfarenhet kommer att vara ovärderlig för bolagets tillväxt och spännande planer för 2022 och framåt”, säger Johan Attby. 

Läs mer