Sök

Björn Lindberg tog Izettle ut i världen – kliver in i styrelsen på Superb

SuperbRestaurang

Zaedo Musa och Björn Lindberg. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill ta över Europa.

Det danska foodtech-bolaget Superb vill samla alla tekniska plattformar som restauranger kan använda sig av på ett enda ställe. En vision som bland annat har fått Kinnevik att leda en investering som gjordes i bolaget tidigare i år när de tog in 130 miljoner kronor.

Nu kliver Izettle-veteranen Björn Lindberg in som styrelseordförande i Suberb. Han har också investerat i det danska bolaget.

“Jag har medvetet tittat på bolag som tar sig an vertikaler som historiskt sett blivit förbisedda när det kommer till digitala lösningar, varav restaurangbranschen är en sådan”, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Björn Lindberg tog Izettle ut i världen

Zaedo Musa har grundat Superb och är vd för bolaget. Han berättar att målet nu ligger på att lägga den europeiska marknaden under sina fötter.

“Tillsammans med ledningen kommer jag och Björn driva den strategiska utvecklingen av bolaget framåt, med huvudfokus på att bli marknadsledande i Europa inom fem år.”

Snabb internationell expansion är ingenting som Björn Lindberg är obekant med. Han var under flera år kommersiell chef på Izettle, innan han blev affärsutvecklingschef, och har beskrivits som en nyckelperson för bolagets expansion i EU och Latinamerika.

“Izettle var först ut att lösa digitala betalningar och enklare funktioner för caféer och mindre restauranger. En central lärdom är att vi märkte att om man ska kunna hjälpa den breda massan av småföretagare och branscher kan man aldrig lösa allt inom en enskild bransch. På grund av detta ser jag otroliga möjligheter för Superb att bli ‘the number one operating system for restaurants’. Idag är detta en position som ingen aktör gör eller kan göra anspråk på”, säger Björn Lindberg.

 

Läs mer