Sök

Kjell & Company till börsen med miljardvärdering

Kjell & Companye-handel

Ingrid Jonasson Blank, styrelseordförande Kjell och Company och vd Andreas Rylander

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Hemelektronikkedjan Kjell & Company går till börsen.

“Bjuder in ännu fler att bli en del av vår resa”, säger bolagets vd Andreas Rylander.

Bolaget, som faktiskt hunnit bli över 30 år gammalt, ägs för närvarande av bland andra riskkapitalbolaget FSN Capital som kommer att sälja aktier i samband med noteringen. Dessutom vill bolaget ta in nya pengar för att betala tillbaka lån. Kjell & Company värderas till drygt 1,7 miljarder kronor i det kommande erbjudandet. 

E-handelskanalen står idag för cirka 35 procent av Kjell & Companys totala försäljning. Dessutom har bolaget 130 fysiska försäljningställen, eller “service points” som bolaget kallar dem. Lite fler än 100 av dessa ligger i Sverige, resten i Norge. Dessutom har bolaget via ett förvärv nyligen tagit steget in i Danmark. 

Kjell & Company har växt med i snitt 19 procent de tjugo senaste åren. Bolaget omsatte 2 miljarder kronor och målet är att försäljningen ska summeras till minst 4 miljarder kronor 2025. Rörelsemarginalen (definierad som “justerad ebita”) ska samma år uppgå till 8 procent. Den var 7,3 procent 2020. 

Kjell & Co har redan fått ett antal nya investerare på kroken. I denna grupp, som åtagit sig att teckna aktier för mer än en halv miljard kronor, finns bland annat börsmiljärdären Håkan Roos och doldisfamiljen Eklund som kontrollerar tandborstbolaget Tepe.

Det är med glädje och entusiasm vi nu tar nästa steg i bolagets utveckling och bjuder in ännu fler att bli en del av vår resa", säger bolagets vd Andreas Rylander. 

Kjell & Companys styrelseordförande Ingrid Jonasson Blank fyller i: 

”Kjell & Company har under flera decennier byggt en stabil och växande verksamhet med en tydlig och stark kultur, ett kundfokus och passion för teknik som är unik och med en affärsmodell där onlineförsäljningen är helt integrerad med verksamhetens 130 service points”.

Kjell & Company grundades i Sundsvall 1988 av de tre bröderna Dahnelius och deras pappa Kjell. Familjen Dahnelius äger fortfarande aktier i bolaget.

Läs mer