Sök

Annonssamarbete med Soltech Energy

Soltech fortsätter sin kraftiga expansion – gör företrädesemission på 247 miljoner

Stefan Ölander, vd på Soltech.

Foto: Soltech Energy

Karin Holmberg

Soltech Energy är solenergibolaget som växer så de knakar. Nu erbjuder de en företrädesemission för att fortsätta resan – och kunna satsa på att utveckla bolaget.

Soltech är det börsnoterade solenergibolaget som de senaste åren blivit en riktig folkaktie. Bland ägarna hittar vi hela 67 000 småsparare.

”Vanligtvis har ett bolag i vår storlek ett par tusen småsparare som ägare men vi har verkligen märkt av att många vill vara med och stödja grön energi”, säger Stefan Ölander, vd på Soltech.

För att delta i emissionen – klicka här (teckningsperiod 24/8-7/9)

”Blivit en förvärvsmaskin”

Hösten 2018 tog man beslutet om att man skulle växa sin verksamhet och började med sin strategi att förvärva andra bolag som kunde komplettera och växa affären.

”Vi har blivit en förvärvsmaskin. Sedan 2019 har vi förvärvat 16 bolag och nu fortsätter resan med fler förvärv och en satsning på de fantastiska bolag som vi redan köpt upp”, säger Stefan Ölander. 

Och strategin har visat sig vara en smart väg för företaget att växa. Sedan den infördes 2019 har bolaget expanderat kraftigt. Från 50 miljoner kronor i totala intäkter 2018 hoppas man 2021 landa på en miljard kronor. Målet till 2024 är att landa på 4,7 miljarder kronor.

Skillnad mot konkurrenterna

Solenergimarknaden har vuxit enormt de senaste åren. I dag finns uppemot 800 solenergibolag i Sverige. Trots att solenergin bara står för runt 1 procent av energiförsörjningen i landet, berättar Stefan Ölander.

En sak som skiljer Soltech Energy från sina konkurrenter är att de valt att inte bara satsa på att köpa upp andra solenergi-aktörer utan att de även förvärvar bolag som gynnas av att även kunna erbjuda solenergi i sin befintliga affär.

”Vi insåg tidigt att vi ville bygga en koncern som tog ett helhetsgrepp. Genom förvärv av traditionella tak-, elteknik- och fasadbolag kan vi erbjuda kunderna en helhetslösning som vi vet är efterfrågad på marknaden.”

Vill behålla entreprenörsandan

En av Soltechs huvudstrategier med sina förvärv är att bolagen behåller sin entreprenörsanda och sitt driv. Detta uppnås genom ett stort mått av frihet parat med stöd och resurser från moderbolaget.

”Det sämsta vi kan göra från moderbolaget är att dränka våra entreprenörer med onödiga formalia, säger Stefan


Tar in 247 miljoner

För kunna fortsätta att växa i samma takt och samtidigt investera i sina dotterbolag erbjuder Soltech nu sina aktieägare en företrädesemission med målet att få in 247 miljoner kronor. 

Teckningsperioden löper mellan den 24 augusti och 7 september och vid stort intresse finns det även en möjlighet för en övertilldelning på 150 miljoner kronor.

”Vi ska fortsätta att växa Sverige och i framtiden i andra länder. Det finns en enorm potential och en stor marknad att utveckla”, avslutar Stefan Ölander.

För att delta i emissionen – klicka här (teckningsperiod 24/8-7/9)

Läs mer