Sök

Veoneer ska inleda samtal med Qualcomm – kostar 950 miljoner att bryta avtalet med Magna

QualcommVeoneer

Jan Carlson, vd på Veoneer. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Budstrid blossar upp om det svenska bolaget.

Svenska Veoneer utvecklar teknik för självkörande bilar, och hoppas kunna hjälpa oss alla att i framtiden susa runt i bilar som styr sig själva. 

I förra veckan bekräftade Veoneer att de mottagit ett icke bindande bud från amerikanska chipjätten Qualcomm till priset 37 dollar per aktie. Veoneers styrelse ska nu utvärdera förslaget. Qualcomms erbjudande innebar att det verkar bli ett budkrig om det svenska bolaget då kanadensiska Magna var först ut med ett bud värt 31,25 dollar per aktie.

Nu säger Veoneers styrelse att de kommer att inleda samtal med Qualcomm. Det nya budet bedöms kunna leda till ett  mer gynnsamt avtal och enligt avtalet med Magna som slutits, kan Veoneer före aktieägarnas godkännande, under vissa omständigheter, ingå ett nytt avtal baserat på konkurrerande förslag.

Om Veoneer bryter avtalet med Magna innebär det också att de måste betala en avgift till bolaget på motsvarande 950 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande beskriver Veoneer dock att avtalet med Magna är fortsatt bindande och att styrelsen i dagsläget inte har dragit tillbaka eller modifierat sin rekommendation att aktieägarna röstar igenom affären.

Läs mer